Fen­no­voi­maan osal­lis­tu­mi­sel­le osa­voit­to äänin 11 – 6

Oulun kaupunginhallitus esittää äänin 11 – 6, että Oulun kaupunki osallistuu Fennovoiman ydinvoimahankkeeseen Voimaosakeyhtiö SF:n osakeomistuksen kautta.

-
Kuva: Leinonen Jukka

Oulun kaupunginhallitus esittää äänin 11 – 6, että Oulun kaupunki osallistuu Fennovoiman ydinvoimahankkeeseen Voimaosakeyhtiö SF:n osakeomistuksen kautta.

Kaupunginhallituksessa Hilkka Haaga (vas.) esitti palautusta ja hänen esitystään kannatti Anne Snellman (ps.), että Fennovoiman investointipäätös palautetaan valmisteluun niin, että hankkeeseen liittyvät muut kustannukset saadaan selvitettyä ja asiaan palataan eduskunnan periaatepäätöksen jälkeen.

Palautusesitys  hävisi äänin 11-6, ja asian käsittely jatkui.

Tuon jälkeen Veikko Ervasti  (vihr.) esitti ja Mikko Raudaskoski (vas.) kannatti  päätösesitykseksi, että Oulun taloudellinen on huono eikä tässä tilanteessa ei voida sijoittaa Fennovoiman riskialttiiseen hankkeeseen, joten esitys hylätään.

Kaupunginjohtaja Matti Pennasen päätös esitys voitti Ervastin tekemän hylkäysesityksen äänin 11 – 6.

Niinpä  Oulun kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että Oulun kaupunki osallistuu Oulun Energian kautta Fennovoiman ydinvoimahankkeeseen Voimaosakeyhtiö SF:n osakeomistuksen kautta 16-17 miljoonan euron sijoituksella.

Oulun Energia Oy rahoittaa sijoituksen ja kokonaissumma kerätään vuosien 2014-2024 välisenä aikana takapainotteisesti.

Oulun kaupungin ja Oulun Energian hankkeeseen osallistumisen taloudellisten sitoumusten voimaan tuleminen edellyttää kaikissa tapauksissa Fennovoiman periaatepäätöksen täydentämisvaiheen myönteistä valtioneuvoston ja eduskunnan käsittelyä.

Kaupunginhallituksen päätösesitykseen jättivät eriävän mielipiteensä Haaga, Snellman, Ervasti, Raudaskoski sekä Kaarina Kailo (vas.) ja Jenni Pitko (vihr.).