Liikunta: Mu­hos­lai­nen Sanna Pie­ni­nie­mi on sat­san­nut liik­ku­mi­seen­sa yli 30 000 euroa

Hiihto: Suo­si­tun Iinatin hiih­to­la­dun tau­ko­ka­tos romahti

Luitko jo tämän: Nämä pojat kan­ta­vat Kärppiä tu­le­vai­suu­des­sa

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Fen­no­voi­ma: Rosatom määrää nyt tahdin – lu­vi­tuk­seen käy­te­tään vielä ainakin kaksi vuotta

Fennovoiman toimitusjohtaja Toni Hemminki sanoo, että luvitukseen käytetään vielä ainakin kaksi vuotta. Venäläisiltä odotetaan Pyhäjoen ydinvoimalahankkeen päivitettyä aikataulua lähiaikoina.

Fennovoima on pystynyt lähettämään Säteilyturvakeskuksen (STUK) arvioitavaksi vasta noin 20–25 prosenttia tarvittavasta aineistosta, Fennovoiman toimitusjohtaja Toni Hemminki kertoo.
Fennovoima on pystynyt lähettämään Säteilyturvakeskuksen (STUK) arvioitavaksi vasta noin 20–25 prosenttia tarvittavasta aineistosta, Fennovoiman toimitusjohtaja Toni Hemminki kertoo.
Kuva: Myllykoski Timo

Fennovoima odottaa nyt kourat kopollaan, että Pyhäjoen ydinvoimalan venäläinen laitostoimittaja saa vihdoin kakaistuksi ulos päivitetyn arvionsa hankkeen kokonaisaikataulusta.

– Varmaan kaikki osapuolet odottavat malttamattomina sitä aikataulupäivitystä. Se antaa uuden pohjan tekemisen suunnittelulle, tuo työjärjestyksen ja sitä kautta selkeyttää myös työn johtamista, Fennovoiman toimitusjohtaja Toni Hemminki sanoo.

– Venäläiset vastaavat aikataulusta, koska heiltähän se tekemisen resurssi tulee, ja heidän pitää siihen myös sitoutua. Uskon, että he saavat sen aikaiseksi vuodenvaihteeseen mennessä. Me emme sitä lähde laitostoimittajan puolesta arvailemaan.

Aiempien suunnitelmien mukaan varsinaisen voimalan rakentamisen oli tarkoitus alkaa viimeistään tämän vuoden alkupuolella.

Laitoksen rakentamislupakin on kuitenkin yhä vasta pilkkeenä Fennovoiman silmäkulmassa, koska riittävän hyvien suunnitteluasiakirjojen saaminen venäläisiltä on kestänyt paljon odotettua kauemmin.

– Nyt näyttää aika selkeästi siltä, että varmasti ainakin kaksi vuotta käytetään vielä tähän luvitukseen. Eri osapuolilla on mennyt yllättävän kauan siihen, että on saatu rakennettua toimintajärjestelmät, jotka vastaavat suomalaisiin vaatimuksiin, Hemminki sanoo.

Fennovoima on pystynyt lähettämään Säteilyturvakeskuksen (STUK) arvioitavaksi vasta 20–25 prosenttia tarvittavasta aineistosta.

– Osa saamastamme aineistosta ei ole vielä täyttänyt suomalaisia määräyksiä, joten sitä on päivityksessä laitostoimittajalla. Asiakirjojen tarkastus meillä ei ole mikään pullonkaula, Hemminki sanoo.