Fa­ce­boo­kis­sa, What­sap­pis­sa ja Ins­ta­gra­mis­sa tek­ni­siä on­gel­mia ympäri maail­man – kuvien, vi­deoi­den ja ää­ni­vies­tien lä­het­tä­mi­nen tak­kui­lee

Ongelmat koskevat julkaisujen ja kuvien näkymistä palveluissa sekä sivujen lataumista.

-
Kuva: LUONG THAI LINH

Facebookissa ja yhtiön omistamissa WhatsApp- ja Instagram-palveluissa on ongelmia ympäri maailman. Ongelmat koskevat julkaisujen ja kuvien näkymistä palvelussa sekä sivujen lataumista.

Verkkosivujen toimintaongelmia keräävän Downdetector-sivuston mukaan ongelmia on raportoitu erityisen paljon muun muassa Yhdysvalloissa, Keski-Euroopassa, Iso-Britanniassa ja Etelä-Amerikassa.

Käyttäjille ongelma voi näyttäytyä esimerkiksi kuvien lataamisen epäonnistumisena tai Facebookissa linkattujen julkaisujen näkymisenä ilman kuvaa.

The Independent kertoo, että WhatsAppin käyttäjät ovat raportoineet ongelmia myös videoiden ja ääniviestien lähettämisessä. Facebookin palveluiden maaliskuussa koettu, edellinen ongelmasuma sulki palvelut moneksi tunniksi.

Facebook pahoitteli kuvien, videoiden ja ääniviestien lähettämisessä ilmenneitä ongelmia Twitterissä iltaseitsemän jälkeen. Yhtiö kertoo tekevänsä töitä tilanteen korjaamiseksi.

Juttua päivitetty 3.7.2019 kello 20.38: lisätty Facebookin tviitti aiheesta.