Liikenne: Testaa Kalevan vi­sal­la, pär­jäi­sit­kö Oulun han­ka­lim­mis­sa ris­teyk­sis­sä

Historia: Oulussa riitti ra­ken­ta­mi­sen rys­ket­tä 2000-lu­vun alussa, kun Kaak­ku­ri paisui ja Nokiaa ra­ken­net­tiin

Jääkiekko: Kärpät hävisi taas, putosi sarjan pe­rän­pi­tä­jäk­si

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Eu­roo­pan säh­kön­siir­to avautuu

Euroopan sisäisessä sähkökaupassa otetaan maaliskuun alusta käyttöön väliaikainen transitmenettely, joka mahdollistaa sähkön siirron rajojen yli yksinkertaisin

Euroopan sisäisessä sähkökaupassa otetaan maaliskuun alusta käyttöön väliaikainen transitmenettely, joka mahdollistaa sähkön siirron rajojen yli yksinkertaisin ja yhtenäisin pelisäännöin. Tästä on tehty päätös Euroopan sähköjärjestelmistä vastaavien yhtiöiden järjestössä ETSOssa.

"Sopimus on merkittävä edistysaskel sähkömarkkinoiden Euroopan laajuiselle kilpailulle", sanoi johtaja Kurt Lindström Fingridistä tiistaina.

Väliaikaisesta siirtoratkaisusta tehty rajasiirtotariffisopimus on voimassa vuoden loppuun. ETSO on jo aloittanut pysyvän sopimuksen valmistelut.

Itävalta ei alkuvaiheessa ole mukana sopimuksessa lainsäädännön keskeneräisyyden vuoksi. Itävallan on kuitenkin määrä liittyä sopimukseen ennen heinäkuun alkua.

Nordel teki jo joulukuussa sopimukset, jotka mahdollistavat Pohjoismaiden liittymisen eurooppalaiseen siirtoratkaisuun.