Ylennykset: Tässä on re­ser­vin ylen­nyk­siä it­se­näi­syys­päi­vä­nä – katso, ketkä poh­jois­suo­ma­lai­set on ylen­net­ty

EU-vaa­li­eh­do­kas Junes Lokka sui­vaan­tui mie­li­pi­de­kir­joi­tuk­ses­ta

Raimo Peltonen kirjoitti lauantain Kalevaan mielipidekirjoituksen, jossa hän väitti Junes Lokan vääristelevän totuutta.

Junes Lokka on Muutos 2011 -ryhmän ehdokkaana sunnuntain EU-vaaleissa.
Junes Lokka on Muutos 2011 -ryhmän ehdokkaana sunnuntain EU-vaaleissa.

Porilainen lukion historian ja yhteiskuntatiedon lehtori Raimo Peltonen kirjoitti lauantain Kalevaan mielipidekirjoituksen, jossa hän väitti EU-vaaliehdokkaan Junes Lokan vääristelevän totuutta.

Lokka kirjoitti Suomen ulkomaanviennistä, että sisämarkkinat ovat illuusio ja vain 30 prosenttia viennistä kohdistuu euromaihin.

Peltosen mielestä kyseessä on ”tyypillinen äärioikeiston käyttämä populistinen vääristeleminen omille päämäärilleen sopivaan suuntaan”. Hänen mielestään EU:n sisämarkkinoilla tarkoitetaan kaikkia EU:n jäsenmaita, myös niitä, jotka eivät ole euromaita. Suomen vienti näihin EU-maihin on Peltosen mukaan noin 55 prosenttia.

”Euromaa on maa, jonka valuutta on euro ja tällaisiin maihin Suomen vienti on 30 prosenttia. Tämä on fakta, enkä näe, mitä vääristelyä tässä on. Euron puolustajat vetoavat sisämarkkinoiden tuomaan etuun ja huomautin, että se on aika mitätön”, Lokka vastaa.

Lokka ei myöskään sulattanut hänen edustamansa Muutos 2011 -puolueen rinnastamista äärioikeistoon.

”Käsittääkseni äärioikeiston määritelmä on ulkoparlamentaarinen, väkivaltainen liike, jonka tavoitteena on totalitarismi. Muutoksen ensimmäinen tavoite on saada suora demokratia eli sitovat kansanäänestyksen Sveitsin malliin käyttöön Suomessa. Lisäksi Muutos 2011 ei eduskuntapuolueena ole ulkoparlamentaarinen liike.”