Kaupat: Yk­si­näi­nen hal­pa­kaup­pa pyörii ket­ju­jen pu­ris­tuk­ses­sa Hau­ki­pu­taal­la

Eläimet: Lau­ha-lam­mas ilah­dut­taa asuk­kai­ta ou­lu­lai­ses­sa hoi­va­ko­dis­sa

Jääkiekko: Jesse Pul­ju­jär­vi pes­tat­tiin tes­ti­so­pi­muk­sel­la NHL-seu­raan

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

EU-par­la­ment­ti vaatii jä­reäm­piä toimia Venäjän pro­pa­gan­daa vastaan

Mepit vaativat EU-maita puuttumaan tehokkaammin Venäjän propagandaan.

Mepit vaativat EU-maita puuttumaan tehokkaammin Venäjän propagandaan. EU-parlamentti hyväksyi tänään raportin, jonka mukaan EU:n tulisi satsata enemmän rahaa ja työntekijöitä torjuakseen Venäjän pyrkimyksiä hajottaa EU:ta.

Puolalaisen Anna Elzbieta Fotygan laatiman kannanoton mukaan Venäjä käyttää EU-kontaktejaan aidon dialogin sijaan propagandatarkoituksiin EU-yhteistyötä vastaan.

Raportti vaatii EU:n instituutioita ja viranomaisia seuraamaan tarkasti EU-vastaisen propagandan rahoituskanavia. Raportin mukaan kyse on myös EU:n sisäisestä ongelmasta, sillä Venäjä tukee EU-vastaisia äärioikeistolaisia ja populistisia liikkeitä unionin sisällä.

EU-parlamentti hyväksyi raportin äänin 304-179. Valtaosa vastaan äänestäneistä edusti laitaoikealla tai -vasemmalla istuvia ryhmiä.

EU:n ulkoasiainhallinnon alaisuuteen perustettiin viime vuonna pieni "iskuryhmä", jonka tehtävänä on viestiä EU:n toiminnasta etenkin itänaapuruston venäjänkielisille yhteisöille. Ryhmä myös seuraa venäjänkielistä mediaa EU:n itäisissä kumppanimaissa kuten Ukrainassa ja korjaa virheellisiä ja EU-vastaisia väitteitä. Ryhmään kuuluu yhdeksän viestintäasiantuntijaa. Twitterissä se toimii nimellä @EUvsDisInfo.

Meppien mukaan ryhmän rahoitus pitäisi turvata paremmin ja sen työtä pitäisi tehostaa ja muuttaa avoimemmaksi.