Pääkirjoitus: Oulu aikoo ottaa rä­vä­käs­ti velkaa ja luottaa suur­in­ves­toin­tien tuovan hyvää satoa jo muu­ta­man vuoden päästä

Oikeudenkäynnit: Hii­ro­sen hen­ki­ri­kok­ses­ta syy­tet­ty mies vyö­ryt­ti oi­keu­des­sa syytä toisen nis­koil­le

Vastaa kyselyyn: Pi­täi­si­kö Pohteen hoi­ta­jil­le mak­se­tut vir­heel­li­set palkat jättää pe­ri­mät­tä?

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

EU-par­la­ment­ti vaatii jä­reäm­piä toimia Venäjän pro­pa­gan­daa vastaan

Mepit vaativat EU-maita puuttumaan tehokkaammin Venäjän propagandaan.

Mepit vaativat EU-maita puuttumaan tehokkaammin Venäjän propagandaan. EU-parlamentti hyväksyi tänään raportin, jonka mukaan EU:n tulisi satsata enemmän rahaa ja työntekijöitä torjuakseen Venäjän pyrkimyksiä hajottaa EU:ta.

Puolalaisen Anna Elzbieta Fotygan laatiman kannanoton mukaan Venäjä käyttää EU-kontaktejaan aidon dialogin sijaan propagandatarkoituksiin EU-yhteistyötä vastaan.

Raportti vaatii EU:n instituutioita ja viranomaisia seuraamaan tarkasti EU-vastaisen propagandan rahoituskanavia. Raportin mukaan kyse on myös EU:n sisäisestä ongelmasta, sillä Venäjä tukee EU-vastaisia äärioikeistolaisia ja populistisia liikkeitä unionin sisällä.

EU-parlamentti hyväksyi raportin äänin 304-179. Valtaosa vastaan äänestäneistä edusti laitaoikealla tai -vasemmalla istuvia ryhmiä.

EU:n ulkoasiainhallinnon alaisuuteen perustettiin viime vuonna pieni "iskuryhmä", jonka tehtävänä on viestiä EU:n toiminnasta etenkin itänaapuruston venäjänkielisille yhteisöille. Ryhmä myös seuraa venäjänkielistä mediaa EU:n itäisissä kumppanimaissa kuten Ukrainassa ja korjaa virheellisiä ja EU-vastaisia väitteitä. Ryhmään kuuluu yhdeksän viestintäasiantuntijaa. Twitterissä se toimii nimellä @EUvsDisInfo.

Meppien mukaan ryhmän rahoitus pitäisi turvata paremmin ja sen työtä pitäisi tehostaa ja muuttaa avoimemmaksi.