Etu- ja Ta­ka-No­ke­las­sa kaa­de­taan noin 150 pih­la­jaa – puut kor­va­taan ensi vuonna uusilla ka­pea­kas­vui­sil­la pyl­väs­pih­la­jil­la

Oulun kaupunki uudistaa Nokelassa Varikkotien ja Krankantien varrella olevat katupuut. Työt alkavat syksyn ja talven aikana huonokuntoisten puiden poistolla.

Uudet pihlajat istutetaan kaadettujen tilalle ensi kesänä.
Uudet pihlajat istutetaan kaadettujen tilalle ensi kesänä.
Kuva: Matti Räty

Oulun kaupunki uudistaa Nokelassa Varikkotien ja Krankantien varrella sijaitsevat katupuuistutukset. Työt alkavat syksyn ja talven aikana huonokuntoisten puiden poistolla. 

Oulun kaupungin yhdyskunta- ja ympäristöpalvelujen alueen asukkaille jakamassa tiedotteessa kerrotaan, että alueen asukkailta on tullut vuosien varrella runsaasti puunkaatotoiveita.

Joitakin huonokuntoisia puita on poistettu jo aiemmin. Alueelta poistetaan loppuvuoden aikana noin 150 pihlajaa. 

– Hetkellisesti katualueen ilme muuttuu merkittävästi, tiedotteessa todetaan. 

Ratkaisua perustellaan sillä, että maiseman arvokkuuden ja alueen tunnusomaisen yhtenäisyyden vuoksi puusto on parasta uudistaa kerralla. Alueelle istutetaan uusia puita alkukesällä 2019. 

Pihlajat korvataan uusissa istutuksissa kapeilla pylväspihlajilla. Tiedotteen mukaan kapeakasvuinen laji valittiin katuviheralueen kapeuden vuoksi. Lisäksi Resiinapuistoon istutetaan koristeomenapuita. 

Oulun kaupunki pyytää asukkaita lähettämään mahdollisen palautteen ja yhteydenotot kaupungin sähköisen palautepalvelun kautta.

Mitä mieltä olet ratkaisusta kaataa 150 pihlajaa? Kommentoi alla olevaan kommenttikenttään.