Ettan tuska kasvaa, viikon sisään jo toinen tyly 0–3-tap­pio ko­ti­pe­lis­sä – kap­tee­ni Markus Väi­sä­nen vaatii jouk­kueel­taan pa­rem­paa val­mis­tau­tu­mis­ta peliin

Lentopalloseura Ettan tilasto viimeisen viikon kahdesta kotiottelusta on surullista luettavaa.

Ettan Markus Väisänen (vas.) ja Janne Marttila yrittivät torjua verkolla Savo Volleyn Rodrigo Leitzken lyöntiä.
Ettan Markus Väisänen (vas.) ja Janne Marttila yrittivät torjua verkolla Savo Volleyn Rodrigo Leitzken lyöntiä.
Kuva: Teija Soini

Lentopalloseura Ettan tilasto viimeisen viikon kahdesta kotiottelusta miesten liigassa on surullista luettavaa. Viime sunnuntaina Etta hävisi Akaa-Volleylle 0–3 ja sama tahti jatkui lauantaina, kun Savo Volley kuittasi Oulusta pisteet mukaansa 0–3-voitolla (14–25, 17–25, 19–25).

Ettalla on nyt takanaan kuusi peräkkäistä erää, joista yhdessäkään joukkue ei ole päässyt edes 20 pisteeseen.

Tilanne on Ettan näkökulmasta huolestuttava. Joukkue on luiskahtanut pudotuspeliviivan huonommalle puolelle, kun runkosarja kaartuu ratkaisuvaiheisiin.

Olli Kuoksan suojattien on riuhtaistava ryhtiliike nopeasti, sillä joukkue pelaa tiistaina ja keskiviikkona tärkeät vierasottelut Loimua sekä Ducksia vastaan.

Sitä ennen ei tehdä harjoituksissa ihmeitä, mutta työsarkaa riittää myös ja ennen kaikkea henkisellä puolella.

Ottelu Savo Volleyta vastaan lähti heti väärille urille, kun vieraat karkasivat avauserässä 0–5-johtoon.

– Ihan paska valmistautuminen. Eihän tuo kerro mistään muusta kuin siitä, että henkilökohtaiset valmistautumiset eivät ole riittävällä tasolla. Kyllä tällainen asia pitäisi osata liigatasolla hoitaa, Ettan kapteeni Markus Väisänen ihmetteli.

Marttila sivuun varotoimenpiteenä

Toki Ettan peli jäi vajaaksi muutenkin. Loukkaantuneen Jan Heleniuksen puuttuminen näkyy hyökkäyspelissä, joka piiputtaa kuin loppuun ajettu dieselmoottori.

Yleispelaaja Janne Marttila väläytteli myös Savo Volleyta vastaan, mutta seurasi kolmannen erän vaihtonurkkauksesta sen jälkeen, kun hän havahtui toisessa erässä vihlaisuun selässään.

Kuoksan ratkaisu Marttilan lepuuttamisesta oli ymmärrettävä. Ettalla ei yksinkertaisesti ole varaa menettää toista avauskokoonpanon yleispelaajaa sairastuvalle.

Ettan ongelmat eivät johdu pelkästään Heleniuksen puuttumisesta. Kokonaisuutta leimaavat helpot virheet ja toisaalta se, että yksilöt ovat kaukana parhaasta tasostaan.

– Hakkuripeli on saatava kuntoon, Olli Kuoksa sanoi ja viittasi Ville Sorvojaan, joka keräsi Savo Volleyta vastaan vain kuusi pistettä.

Kontrasti Savo Volleyn pallontappajan Olli-Pekka Ojansivun saldoon (19) oli räikeä.