Etta päätti syys­kau­ten­sa kah­dek­san ottelun tap­pio­put­keen, Oulussa vie­rail­lut Akaa-Vol­ley lei­kit­te­li isän­nis­tä helpon voiton – "Kons­tit eivät riitä heik­kouk­siem­me peit­tä­mi­seen"

Joulutauko ei koittanut Lentopalloseura Ettalle tänä vuonna yhtään liian aikaisin.

Janne Marttila taiteili lauantaina lopulta Ettan hakkurin roolissa, kun muut pelaajat eivät saaneet taottua palloja kenttään.
Janne Marttila taiteili lauantaina lopulta Ettan hakkurin roolissa, kun muut pelaajat eivät saaneet taottua palloja kenttään.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Joulutauko ei koittanut Lentopalloseura Ettalle tänä vuonna yhtään liian aikaisin. Joukkue päätti syyskautensa miesten liigassa kahdeksan ottelun tappioputkeen. Lauantaina Oulussa vieraillut Akaa-Volley leikitteli isännistä helpon 0–3-voiton (20–25, 18–25, 14–25).

Tällä hetkellä Etta on sarjataulukossa yhdeksäntenä. Jo nyt on selvää, että päävalmentaja Olli Kuoksan suojatit joutuvat taistelemaan kevätkaudella tosissaan, että paikka kahdeksan parhaan joukkueen pudotuspeleihin aukeaa.

Akaa-kotiottelu paljasti tylysti Ettan pelin kipupisteet.

Vierasjoukkueen Urpo Sivula ja Akseli Lankinen hallitsivat tapahtumia maajoukkuepelaajien itseluottamuksella, mutta Ettalla oli ylivoimaisen suuria vaikeuksia saada taottua palloja kenttään.

Kuumeisen ykköshakkurin Ville Sorvojan poissaolo teki ammottavan loven isäntien hyökkäyspeliin. Sorvojan tilalla kokeilivat Matias Sosunoff ja vasta 17-vuotias Aleksi Muukkonen, joka vielä viime kaudella pelasi 2-sarjaa Parikkalan Urheilijoissa.

Kolmanteen erään Kuoksa vaihtoi hakkurin paikalle yleispelaaja Janne Marttilan. Hän pystyi vastaamaan Akaa-Volleyn heittämään haasteeseen edes jollain tavalla.

– Kun pelaamme hyvin, kaikki toimii. Mutta meille tulee liian helposti huonoja pätkiä, jotka ovat liian pitkiä, Marttila kiteytti Ettan ongelman.

– Vaikeaa on ollut. Ei tässä auta muu kuin jatkaa työntekoa ja uskoa, että palkinto vielä tulee.

Moposta vietiin vielä rengaskin

Olli Kuoksa pyöritteli syyskauden antia tyynesti, vaikka kyyti on ollut viime aikoina harvinaisen kylmää.

– Olemme vähän kuin mopo moottoritiellä. Kun viritetystä ajokista otetaan rengas pois, ei sillä pysty enää ajamaan, Kuoksa sanoi ja viittasi Sorvojan poissaoloon.

– Ei pelaajiamme saa kiinni siitä, etteivät he yrittäisi. Nyt konstit eivät yksinkertaisesti riitä heikkouksiemme peittämiseen.

Ettan kausi jatkuu tammikuussa otteluilla Ducksia (4.1.) ja PerPo:a (9.1.) vastaan. Kamppailut ennalta heikompia vastustajia vastaan määrittävät oululaisjoukkueen loppukauden suunnan.