Etta maksaa op­pi­ra­ho­ja – ou­lu­lais­jouk­kue kyyk­kä­si voi­tok­kaan avaus­erän jälkeen Rai­sios­sa

Lentopalloseura Ettalla on ollut hyvät hetkensä tällä kaudella, mutta nuorelle joukkueelle lankeaa välillä maksettavaksi oppilainan lyhennys.

Ettan Markus Väisänen pelasi tiistaina uransa 400. liigaottelun. Oululaisjoukkueen juhlahetket Raision-vierailulla jäivätkin siihen.
Ettan Markus Väisänen pelasi tiistaina uransa 400. liigaottelun. Oululaisjoukkueen juhlahetket Raision-vierailulla jäivätkin siihen.
Kuva: Jarmo Kontiainen/Arkisto

Lentopalloseura Ettalla on ollut hyvät hetkensä tällä kaudella, mutta nuorelle joukkueelle lankeaa välillä maksettavaksi oppilainan lyhennys. Tiistaina Raisiossa kotijoukkue Loimu käänsi ottelun toisessa erässä itselleen ja aiheutti Ettalle kolmannen peräkkäisen tappion lukemin 3–1 (26–28, 25–21, 25–12, 25–9).

– Se näkyi, että tämä joukkue ei ole ollut ennen tällaisissa paikoissa, Ettan valmentaja Olli Kuoksa tuumasi.

– Toisessa erässä Loimu sai itseluottamusta, eikä meillä onnistunut sen jälkeen mikään.

Viimeiseksi jääneessä neljännessä erässä Etta sai kokoon vaivaiset yhdeksän pistettä.

Kun Etta kaatoi Loimun pari viikkoa sitten urheilutalolla, vaihdosta tullut Juuso Kontio pääsi yllättämään raisiolaiset. Tiistaina Kontiota pommitettiin syötöillä, mutta yleispelaaja kesti pallosateessa hyvin.

– Juuso oli hyvä vastaanotossa etenkin kahdessa ensimmäisessä erässä ja sai siksi olla kentällä, vaikka hyökkäys ei tällä kertaa kulkenutkaan.

Vierassalissa syöttäminen ja vastaanotto on yleensä vaikeampaa ja johtoasemassa olleessaan Loimu sai painostettua oululaisia pitkillä syöttöputkilla.

– Kun syöttö–vastaanotto-peli alkaa kääntyä, niin monesti muutkin asiat kääntyvät siinä mukana. Tämä ottelu oli lopulta aika pienistä asioista kiinni, Kuoksa näki.

Edellisessä Loimu-ottelussa loukkaantuneen Jan Heleniuksen poissaolo on näkynyt ikävällä tavalla Ettan otteissa parin viimeisen viikon aikana.

– Janin kanssa olemme pystyneet niittämään joukkueen heikkouksia aika hyvin.

Janne Marttila kantoi yleispelaajana suurimman osan Ettan hyökkäysvastuusta ja paukutteli 18 hyökkäyspistettä 58 passista.

Keskiviikkona Vantaalla Ducksin vieraana pelaava Etta ehti kehitellä vain pari päivää voittoreseptiä lauantain Savo Volley -kotiottelun jälkeen.

– No, se riitti ensimmäisen erän voittoon ja toisessakin aika pitkälle.

Ducks-ottelussa on jo kovat panokset pudotuspelipaikan suhteen, sillä sen jälkeen Ettalla on kalenterissa vain viisi runkosarjaottelua.

– Kaikki on vielä mahdollista, Kuoksa sanoi.