Tilaajille

Etkö meinaa saada lapsia pi­hal­le? Luon­to­ku­vaa­jan mie­les­tä kan­nat­tai­si, sillä met­säs­tä lapsi saa ainakin nämä viisi tärkeää asiaa elä­mään­sä

Sykähdyttäviä luontoelämyksiä varten ei tarvitse matkustaa Afrikan safareille asti, sillä kotimaastakin löytyy eksoottisia matkakohteita.

Antti ja Emika Saario ovat serkuksia. He ovat lapsuudestaan asti viettäneet yhdessä kesiä Saimaalla. Elokuva Vedenneito kertoo kesistä ja talvista Saimaalla sekä ihmisen suhteesta luontoon. Lemmenjoen kansallispuisto Inarin ja Kittilän alueilla vaatii retkeilijältä jo hiukan erätaitoja. Karhunkierroksen maisemissa Koillismaalla on harvinaisen monipuoliset maisemat. Petteri (vas.), Antti ja Emika Saario ovat tottuneita luonnossa liikkujia. Mökki Saimaan saaressa on kolmikon yhteinen suosikkipaikka. Luonto puskee läpi myös kaupunkiympäristössä. Suomen saaristo niin merellä kuin järvilläkin tarjoaa loppumattomat mahdollisuudet luontomatkailuun.
Antti ja Emika Saario ovat serkuksia. He ovat lapsuudestaan asti viettäneet yhdessä kesiä Saimaalla. Elokuva Vedenneito kertoo kesistä ja talvista Saimaalla sekä ihmisen suhteesta luontoon.
Antti ja Emika Saario ovat serkuksia. He ovat lapsuudestaan asti viettäneet yhdessä kesiä Saimaalla. Elokuva Vedenneito kertoo kesistä ja talvista Saimaalla sekä ihmisen suhteesta luontoon.

Sykähdyttäviä luontoelämyksiä varten ei tarvitse matkustaa Afrikan safareille asti, sillä kotimaastakin löytyy eksoottisia matkakohteita. Lue tästä kokeneen luontodokumentaristin Petteri Saarion top 5 -matkavinkit Suomen parhaisiin luontokohteisiin. Hänen mielestään myös lapset kannattaa viedä metsään, ja siihen on hyvät syyt.

Dokumentaristi Petteri Saarion (s. 1961) lapsuudessa pojanviikarit eivät olleet juuri koskaan sisällä.

Kun Saarion äiti kutsui lastaan syömään, hän kiipesi talon katolle tähyilemään, missä pusikossa, metsän reunassa tai ojan pohjalla poika mahtoi olla.