Kalajoen maastopalo: Torstai on hyvin rat­kai­se­va päivä sam­mu­tus­töi­den kan­nal­ta

Tokion Olympialaiset: Matti Mattson avasi Suomen mi­ta­li­ti­lin

Mainos

Ete­lä­poh­jan­maa­lai­nen kaup­pias­pa­ris­kun­ta hyppäsi kohti tun­te­ma­ton­ta ja suun­nit­te­li Ouluun unel­mien­sa kaupan – ”Ou­lus­sa on ollut alusta alkaen hyvä fiilis ja il­ma­pii­ri”

K-Citymarket Ruskosta saa helposti kaiken saman katon alta. Kauppahallimaisessa miljöössä pääsee nauttimaan herkullisista tuoksuista, värikkäistä hedelmistä ja ystävällisestä henkilökunnasta.

K-Citymarket Ruskon kauppiaat Timo ja Päivi Raja-aho luotsaavat Oulussa unelmiensa kauppaa. Ensimmäiset 1,5 vuotta Oulussa ovat olleet kiireisiä, mutta antoisia.
K-Citymarket Ruskon kauppiaat Timo ja Päivi Raja-aho luotsaavat Oulussa unelmiensa kauppaa. Ensimmäiset 1,5 vuotta Oulussa ovat olleet kiireisiä, mutta antoisia.

Kun Etelä-Pohjanmaalta kotoisin olevat, K-Citymarket Ruskon nykyiset kauppiaat Päivi ja Timo Raja-aho kaarsivat maaliskuussa 2019 uuden väliaikaiskotinsa pihalle, he yllättyivät siitä, miten ystävällisesti heidät otettiin vastaan.

”Ensikosketus oululaisista oli hyvä: kaikki naapurit tervehtivät ja ihmiset olivat helposti lähestyttäviä. Oulussa on ollut alusta alkaen hyvä fiilis ja ilmapiiri. Oululaiset ovat avoimia, leppoisia ja suorapuheisia”, Päivi Raja-aho kertoo.

Kauppiaspariskunta muutti Ouluun Seinäjoelta, jossa he toimivat Päivölän K-Citymarketin kauppiaina. Ennen sitä Raja-ahot ehtivät olla kauppiaina myös K-Marketissa ja K-Supermarketissa.

”Jossain kohtaa joku kysyi, että oletteko koskaan halukkaita lähtemään minnekään muualle täältä Seinäjoelta. No, tultiin sanoneeksi, että kyllä me varmaan joskus, kunhan saadaan nuo pojat sen ikäiseksi, että he eivät enää samalla tavalla tarvitse meitä”, Raja-aho kertoo.

Vuoden päästä Raja-ahoille tuli yllättäen soitto: Oulun Ruskossa olisi kauppa, joka kaipaisi uudet kauppiaat ja suuren remontin. Pian he huomasivat, että aivan kaupan lähettyville Hiukkavaaraan oltiin rakentamassa uusia asuntoja.

Silloin Raja-ahot tiesivät, että juuri tämä kauppa on heille tarkoitettu. Uudistuneen K-Citymarket Ruskon avajaisia vietettiin syksyllä 2019.

”Olemme tehneet jokaisessa kaupassa vähän remonttia, mutta tämä on ensimmäinen kauppa, joka saatiin tehdä alusta alkaen itse. Saimme toteuttaa niitä asioita, joista olemme aina haaveilleet. Pääsimme tekemään meidän unelmakaupan”, Päivi Raja-aho sanoo.

Kaikki tarvittava saman katon alta

Päivi ja Timo Raja-ahon unelmakaupassa tärkeintä on helppous, viihtyisyys, runsas valikoima ja rento asiakaspalvelu.

Päivi Raja-aho tietää kokemuksesta, että aina kotona ei jaksa tehdä kaikkea ruokaa itse, kun taas välillä tekee mieli panostaa ruoanlaittoon enemmänkin.

”Kaikki on täällä saman katon alla. On kaikki, mitä tarvitsee, jos haluaa kokkailla kotona alusta alkaen itse, mutta on myös valmiita annoksia: pizzaa, sushia, salaatteja, paikan päällä savustettua kalaa, kotiruokaa ja kiinalaista ruokaa. Koronan aikana tänne on ollut helppo keskittää kaikki ostoksensa”, Raja-aho sanoo.

Kaikki valmiit ruoat tehdään kaupan omassa keittiössä. Esimerkiksi sushit tehdään käsityönä paikan päällä, suoraan asiakkaiden silmien edessä.

”Olemme saaneet sushista tosi hyvää palautetta. Vaikka Ouluun on tullut uusia sushibuffet-paikkoja, sushin menekki on kasvanut koko ajan. Ihmiset uskaltavat kokeilla nykyään paljon uusia ja erilaisiakin juttuja”, Raja-aho sanoo.

K-Citymarket Ruskon HeVi-osasto on saanut monipuolisuudestaan ja värikkyydestään paljon kiitosta asiakkailta.
K-Citymarket Ruskon HeVi-osasto on saanut monipuolisuudestaan ja värikkyydestään paljon kiitosta asiakkailta.

K-Citymarket Ruskon käytävillä kulkiessa on kuin olisi vierailulla suuressa kauppahallissa. Kaupassa tuoksuu tuore leipä, myyjät tervehtivät iloisesti ja HeVi-osastolla pääsee sukeltamaan satojen hedelmien ja kasvisten värimaailmaan.

”HeVi-osasto on koko kaupan helmi ja siitä saamme usein myös asiakkailta kiitosta”, Raja-aho kertoo.

Poikkeusaikana kehiteltiin uusia tuotteita

K-Citymarket Ruskon henkilökunnan määrä on kasvanut usealla kymmenellä henkilöllä viimeisen vuoden aikana uusien palvelujen myötä.

Keväällä aloitettu ruoan verkkokauppa on työllistänyt tänä vuonna useita uusia käsipareja. Kun korona seisautti keväällä koko Suomen, ruoan verkkokauppa ampaisi räjähtävään kasvuun.

”Tämä vuosi on ollut hyvin erikoinen. Ravintoloiden sulkeminen vaikutti myös meidän kauppaamme, sillä kahvila ja buffetit jouduttiin sulkemaan väliaikaisesti. Meidän työntekijöillämme on kuitenkin riittänyt koko ajan töitä, sillä keväällä verkkokaupassa tarvittiin paljon enemmän työntekijöitä kuin olimme osanneet kuvitella”, Raja-aho kertoo.

Koronan myötä valmiiden ruokien myynti hiipui keväällä hetkeksi. Niinpä kaupan kokit päättivät kehitellä pizzataikinalle uudenlaista käyttöä, jolloin uutena tuotteena syntyi kana- ja kebabrullat. Nyt keväällä kehitellyt rullat ovat koko kaupan keittiön suosituimpia tuotteita.

Kun ravintolat saatiin viimein avattua, Ruskon Citymarketissa oli juhlallinen tunnelma.

”Nämä ajat ovat opettaneet siihen, että olemme kaikki avoimempia uusille ideoilla ja asioille. Koskaan ei tiedä, mitä tulee vastaan, pitää vain rohkeasti kokeilla ja uudistua”, Raja-aho sanoo.

Raja-aho kuvaa mennyttä kauppiasaikaa Oulussa kiireiseksi ja tapahtumarikkaaksi. Silti hän on onnellinen siitä, että he päättivät uskaltaa seurata unelmaansa ja hypätä kohti uutta.

K-Citymarket Ruskon kauppiaana Päivi Raja-aho tuntee tekevänsä merkityksellistä työtä.

”Me haluamme turvata ihmisille myös poikkeuksellisina aikoina, että ruokaa on varmasti saatavilla. On hienoa olla mukana näin erityisessä ja tärkeässä asiassa. Yhdessä me näistä raskaistakin ajoista selviämme”, Raja-aho sanoo.

Ajankohtaista tietoa saat K-Citymarket Ruskon Facebook-sivulta.

Vieraile K-Citymarket Ruskon sivuilla.

-