Kouluruoka: Oulun kou­luis­sa ja päi­vä­ko­deis­sa tar­joil­lun oudon ha­jui­sen jau­he­li­ha­kei­ton syy selvisi

Oulu: Val­tuus­ton uusi pu­heen­joh­ta­ja Jarmo J. Husso pitää po­li­tiik­kaa lasten leik­ki­nä 70-lu­kuun ver­rat­tu­na

Kolumni: Tapasin Teuvo Hak­ka­rai­sen Brys­se­lis­sä ja kysyin, ha­luaa­ko hän yhä maa- ja met­sä­ta­lous­mi­nis­te­rik­si

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Etä­pal­ve­lut ja ikä­ih­mis­ten laa­du­kas hoito vä­hen­tä­vät päi­vys­tys­ruuh­kia

Yhteispäivystykset ovat pahasti ruuhkautuneet kesällä. Ylen kyselyssä kaikki sairaanhoitopiirit vastasivat: päivystykset ovat tukossa ja jatkohoitoon ei pääse.

Päivystysruuhkia voidaan vähentää tarjoamalla palveluita, joilla ehkäistään tarpeeton asiointi päivystyksessä. Keinoina ovat etälääketieteen palvelut ja laadukas ikäihmisten hoito.

Sairaanhoitopiirien ylläpitämä vuorokauden ympäri auki oleva Päivystysapu 116 117 –palvelu tarjoaa apua tilanteessa, jossa ihminen miettii, onko päivystykseen tarpeen mennä.

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri otti Päivystysapupalvelussa käyttöön puheluiden rinnalle chatin. Sen etu puhelimeen verrattuna on, että asiakas voi lähettää kuvan esimerkiksi haavasta tai tulehtuneesta silmästä. Chatiin voi liittää myös hoito-ohjeita tai sairauslomatodistuksen.

Tulokset puhuvat puolestaan: käynnit Oulun yhteispäivystyksessä ovat vähentyneet.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.