Tilaajille

Eta­noi­den limaa ja naa­mioi­ta kas­voil­le – ko­rea­lai­sen kos­me­tii­kan suosio räjähti kasvuun maail­mal­la, ja se muuttaa myös kau­neus­ihan­tei­ta

Etelä-Korean ihonhoitotuotteiden suosio on kasvanut valtavasti muutaman vuoden aikana, ja myös suomalaiset nappaavat kaupan hyllyltä entistä useammin korealaisia tuotteita.

Kosmetiikkatrendien tuulet puhaltavat idästä länteen. Etelä-Korean ihonhoitotuotteiden suosio on kasvanut valtavasti muutaman vuoden aikana, ja myös suomalaiset nappaavat kaupan hyllyltä entistä useammin korealaisia tuotteita. Samalla myös kauneusihanteet muuttuvat.

Ei ole ihme, että uudet kosmetiikkatrendit tulevat juuri Etelä-Koreasta. Maan kosmetiikkamarkkinat ovat olleet koko 2010-luvun valtavassa kasvussa, ja Etelä-Korean kosmetiikkabisnes kuuluu maailman kymmenen suurimman joukkoon.

Oululainen Laura Lääveri löysi korealaisen kosmetiikan muutama vuosi sitten käydessään Soulissa siellä asuvan ystävänsä luona.

– Siellä kosmetiikka on uskomattoman valtava bisnes. On älytöntä, kuinka paljon siellä myydään kosmetiikkaa.

Etelä-Korea on maailman suurimpia kosmetiikkamarkkinoita, ja vuonna 2017 kosmetiikkamarkkinoiden arvo Koreassa oli yli 11 miljardia euroa. Etenkin kosmetiikkavienti on kasvussa: markkinatutkimuksia tekevän Mintelin mukaan eteläkorealaisten ihonhoitotuotteiden maailmanmarkkinoiden arvo ylittää 6 miljardia euroa vuoteen 2020 mennessä.

Korealaisten into ihonhoitoon näkyy tilastoissa. Korealaisten kosmetiikan kulutuksesta yli puolet muodostuu ihonhoitotuotteista, kun meikkien osuus on vain vajaat 16 prosenttia ja hiustuotteiden osuus 13 prosenttia. Vuonna 2016 suomalaisten kosmetiikkabudjetista 30 prosenttia meni hiustenhoitotuotteisiin, mutta vain 25 prosenttia ihonhoitotuotteisiin.

Ihonhoito on Koreassa myös miesten juttu, sillä Koreassa miehet käyttävät siihen rahaa enemmän kuin missään muualla.

Ihonhoito on keskiössä

Korealainen kosmetiikka keskittyy meikkien sijaan ihonhoitotuotteisiin. Ajatuksena on, että kun ihoaan hoitaa tarpeeksi tunnollisesti, ei meikkiä tarvita piilottamaan virheitä.