Liiga: Ilves rökitti Kärpät Rak­si­las­sa

Koronatilanne Oulussa: Miksi kou­lu­al­tis­tuk­set eivät enää johda ka­ran­tee­niin?

Esko Kur­vi­nen teki mut­kat­to­man rat­kai­sun

Kolmekymmentä vuotta insinööritoimistoa vetänyt Oulun kaupunginhallituksen puheenjohtaja Esko Kurvinen (kok.) on luopunut kokonaan yrityksestään Kurvinen Oy:stä tyttärensä Anu-Tuulia Mäkelän hyväksi.

Esko Kurvinen, 58, on jättännyt kokonaan taakseen siviilityön ja on eläkkeellä, joten hänellä on mahdollisuus hoitaa oululaisten yhteisiä asioita kunnallisena luottamushenkilönä.
Esko Kurvinen, 58, on jättännyt kokonaan taakseen siviilityön ja on eläkkeellä, joten hänellä on mahdollisuus hoitaa oululaisten yhteisiä asioita kunnallisena luottamushenkilönä.

Kolmekymmentä vuotta insinööritoimistoa vetänyt Oulun kaupunginhallituksen puheenjohtaja Esko Kurvinen (kok.) on luopunut kokonaan yrityksestään Kurvinen Oy:stä tyttärensä Anu-Tuulia Mäkelän hyväksi. Näin Kurviselta löytyy aikaa kokopäiväiseen kunnallispolitikointiin.

Sukupolvenvaihdoksessa insinööritoimistosta Kurvinen Oy:stä tuli Mutkaton Oy. Vetäjän lisäksi vaihtui toimiala, kun Helsingin kauppakorkeakoulun käynyt ekonomi Mäkelä otti vetovastuun.

Mutkaton Oy keskittyy entisessä Limingantullin osoitteessaan insinöörityön sijaan markkinoinnin suunnitteluun ja konsultointiin. Kurvinen sanoo, että yllä kuvattu menettely oli kätevin tapa siirtää perheyritys seuraavalle sukupolvelle. "Oli valmis yhtiö, jonka nimi ja toimiala vain muutettiin", hän toteaa.

Oman insinööritoimiston Kurvinen perusti Ouluun 1978. Osakeyhtiöksi toimisto muuttui 1979. Oulunsaloon Kurvinen Oy siirtyi 1984 ennen 1990-luvun taitteen lamaa. Takaisin Ouluun Limingantie 5:een yritys palasi 1995, jossa yhtiöllä on ollut toimisto. Käytännössä viime vuodet yhtiö on ollut Kurvisen pöytäfirma.

Lue lisää perjantain Kalevasta!