Kirkkopäivät: Ta­pah­tu­mia riitti per­jan­tai­na niin paljon, että kaik­kiin ei ehtinyt mukaan

Kärpät: Ari Stenius jatkaa Oulun Kärp­pien lii­ga­ot­te­lui­den se­los­tus­ta Radio Ka­le­vas­sa

Mainos: Juuret kas­va­vat tie­dos­ta. Tutustu Ka­le­vaan 1kk 1 €. Tilaa tästä.

Esitys: Oulu ei kajoa Vii­ni­vaa­ran veteen

Liikelaitosten johtokunta varmistaisi kriisitilanteen vedensaannin hajautetusti lähialueiden pohjavesistä.

-
Kuva: Jukka Leinonen

Viinivaaran pohjavesi ei turvaa tulevaisuudessa Oulun vedenhankintaa.

Liikelaitosten johtokunta esittää kaupunginhallitukselle, että Oulun vedenhankinta varmistetaan hajautetusti Oulun lähialueiden pohjavesistä.

Vedenhankinnan tulevaisuudesta äänestettiin eilen keskiviikkona pidetyssä liikelaitosten johtokunnan kokouksessa. Asian esittelijän Jouni Lähdemäen päätösehdotuksessa valinta koski Viinivaaran aluetta, mutta esitys kaatui kahdessa äänestyksessä.

Kokouksessa Eeva-Maria Parkkinen (kesk.) esitti Robert Brantbergin (r.) kannattamana hajautettua vaihtoehtoa (VE3).

Juha Silenius (sd.) puolestaan esitti Mika Härkösen (kesk.) kannattamana Viinivaaran alueen valintaa sillä lisäyksellä, että hankkeen edetessä tutkittaisiin myös Yli-Iin pohjavesialueet Oulun kaupungin taloustilanteen niin salliessa.

Kantakaupungin vesihuolto perustuu Oulujoesta otettavaan raakaveteen. Maa- ja metsätalousministeriö sekä Pohjois-Pohjanmaan ely-keskus ovat vaatineet, että Oulun pitää varmistaa vedenhankintansa kahdesta eri lähteestä. Kaupungin pitää nyt esittää vedenhankintaan ratkaisu ja toteutusaikataulu.

Ratkaisua asiaan on haettu jo 1990-luvun alusta ja toden teolla koko 2000-luku. Oulun varmuusluokka on tällä hetkellä alin kolmonen.