Pääkirjoitus: Tark­kaa­vai­suus her­paan­tui – valtio luotti For­tu­min osaa­mi­seen so­keas­ti

Kaleva Mün­che­nissä: Samuel Purola myönsi, ettei ollut par­haas­sa iskussa EM-vä­li­eräs­sä – "Ka­le­van kisojen jälkeen on ollut vähän takki tyhjä"

Erkki Pul­liai­sen ja Lassi Rau­tiai­sen Suo­ma­lai­nen susi -teos vuoden luon­to­kir­ja: "Tämän tyyp­pi­set kirjat kään­tä­vät suuntaa ja pääs­tään pois har­hai­ses­ta ajat­te­lus­ta"

Maailman luonnonsäätiön WWF:n vuoden 2019 luontokirjaksi on valittu Erkki Pulliaisen ja Lassi Rautiaisen Suomalainen susi.

Maailman luonnonsäätiön WWF:n vuoden 2019 luontokirjaksi on valittu Erkki Pulliaisen ja Lassi RautiaisenSuomalainen susi.

Voittajan valitsi Suomen ilmastopaneelin puheenjohtaja Markku Ollikainen. Hän kuvailee kirjaa kiihkottomaksi.

– Teoksessa käytetään tiedettä ja tieteen ymmärtämistä suden roolin ja ekologisen lokeron kuvaamiseen. Se on tärkeää, sillä usein kokemukset sudesta kääntyvät joko voimakkaasti positiivisiksi tai negatiivisiksi. Vaikka tunnepohjainen suhtautuminen ei ole huono asia, se ohjaa usein väärään suuntaan. Tämän tyyppiset kirjat kääntävät suuntaa ja päästään pois harhaisesta ajattelusta, Ollikainen sanoo tiedotteessa.

Lue myös: Ensin haaskoja metsään vieneelle luontokuvaaja Lassi Rautiaiselle naureskeltiin, sitten asenteet kovenivat – "Tappouhkauksia on tullut ihmisiltä, mutta petojen lähellä en ole koskaan pelännyt"

– Sudella on oikeutus elää ja sitä tarvitaan Suomen luonnossa. Sudesta on hyötyä ihmiselle ja luonnolle, se on vertaansa vailla. Susi toimii muun muassa luonnon puhdistajana siivotessaan pois vieraslajeja ja huonokuntoisia eläimiä, Lassi Rautiainen sanoo.

Vuoden luontokirja -kilpailuun osallistui edellisvuosien tapaan laaja kirjo teoksia. WWF:n esiraadin, eli pääsihteeri Liisa Rohwederin ja suojelujohtaja Jari Luukkosen, tehtävänä oli valita viisi finalistia kaikkien kilpailuun osallistuneiden luontokirjojen joukosta. Kilpailussa oli mukana yhteensä 32 teosta.

Muut Vuoden luontokirja 2019 -finalistit olivat Katja Bargumin ja Heikki HelanteränSuuri suomalainen muurahaiskirja, Pekka Lehtosen ja Martti PerämäenLähikuvassa kuikka, Ritva Kovalaisen ja Pekka TurusenMeren maa sekä Anssi Jokirannan, Pekka Juntin, Anna Ruohosen ja Jenni RäinänMetsä meidän jälkeemme.