Rakentaminen: Ta­lo­teh­taan toi­mi­tus­joh­ta­ja ih­met­te­lee Oulun ahdasta kaa­voi­tus­ta

MM-kisat: Suvi Aherto on pais­ki­nut kaksi ja puoli vuotta hommia ko­ti­ki­so­jen on­nis­tu­mi­sen eteen

Epä­sel­vyy­det jat­ku­neet vuosia

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin virasta pidätetty johtaja Pentti Silvola on tilintarkastuksen mukaan käyttänyt väärin virka-asemaansa ja ollut esteellinen päätöksiä tehdessään. Väärinkäytökset kohdistuvat materiaalihallinnon selvitystöihin sekä hankintoihin.

Hallituksen puheenjohtaja Riikka Moilanen-Savolainen (oik.) jättää epäselvyyksistä maanantaina poliisille tutkintapyynnön.
Hallituksen puheenjohtaja Riikka Moilanen-Savolainen (oik.) jättää epäselvyyksistä maanantaina poliisille tutkintapyynnön.

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin virasta pidätetty johtaja Pentti Silvola on tilintarkastuksen mukaan käyttänyt väärin virka-asemaansa ja ollut esteellinen päätöksiä tehdessään. Väärinkäytökset kohdistuvat materiaalihallinnon selvitystöihin sekä hankintoihin. Kyseessä ovat sairaanhoitopiirin tytäryhtiö Medieco Oy, jonka hallituksen jäsen Silvola on ollut sekä Nexamed Oy, jossa puolestaan Silvolan poika on hallituksen jäsen.

Epäselvyydet Medieco Oy:n ja Nexamed Oy:n kanssa koskevat materiaalihallinnon prosessien selvitystyötä sekä tietojärjestelmän hankkimista.

Tilintarkastuskertomuksessa todetaan, että jo viisi vuotta aikaisemmin tilintarkastaja on raportoinut tarkastuslautakunnalle samantapaisista esteellisyyksistä suhteessa terveydenhuollon ohjelmistoyritys Mawell Oy:öön. Silvolan poika toimii kyseisen yhtiön toimitusjohtajana.

Tilintarkastaja katsoo nyt, että myös hankinnat tämän yrityksen kanssa on tarpeen selvittää. Mawell Oy:n laskutus on kasvanut vuoden 2004 noin 71 000 eurosta 450 000 euroon vuonna 2007. Tänä vuonna laskutusta on kertynyt jo lähes 200 000 euroa.

Sairaanhoitopiirin hallitus päätti myöhään sunnuntai-iltana julkistaa talousepäselvyyksiin liittyvän tilintarkastajan raportin sekä siihen annetut vastineet. Vastineessaan Pentti Silvola kiistää jyrkästi syyllistyneensä mihinkään lainvastaiseen.

Asiakirjojen julkistamispäätös syntyi lopulta yksimielisesti hallituksessa.

Hallituksen puheenjohtaja Riikka Moilanen-Savolainen jättää epäselvyyksistä maanantaina poliisille tutkintapyynnön.

Lue lisää maanantain Kalevasta!