Tilaajille

Entinen thai­nyrk­kei­li­jä Jarkko Stenius pakeni heik­kout­taan muu­ka­lais­le­gioo­naan, nykyään hän opastaa kohti mie­len­rau­haa – "Mun kuva mie­hi­syy­des­tä oli niin nau­ret­ta­va silloin nuo­re­na"

Entinen thainyrkkeilijä Jarkko Stenius on nykyään hyvinvoinnin sekatyöläinen. Urheilu-uran kamppailujen ja elämän rajujen otteiden jälkeen hän löysi itsestään kirjailijan.

Joskus sitä huomaa kiertävänsä tyytyväisenä ympyrää. Ainakin jos päätyy Jarkko Steniuksen, 47, vetämälle kehonhallintunnille Sirkus Taika-ajan tiloihin Rovaniemelle. Reilu kymmenen osallistujaa päästää irti rennon liike-energiansa, heiluu, hengittää ja vapauttaa kehot stressistä sekä suorittamisesta.

– Tänään me annetaan ihan periks vaan, ohjeistaa aiemmin elämässään aivan toisenlaisia kehiä kiertänyt, nykyisin myös kirjailijana tunnettu Stenius tunnin aluksi.

Kaikki oli kaunista eikä mikään tehnyt kipeää”. Niin lukee Steniuksen selkään tatuoidussa, englanninkielisessä hautakivessä. Entisen ammattilaistason thainyrkkeilijän elämäntaival on ollut täynnä rosoja, henkistä ja fyysistä väkivaltaa – niin kehässä kuin sen ulkopuolella – alkoholia, unilääkkeitä, adrenaliiniriippuvuutta ja ahdistusta.