Enni Ru­ka­jär­vi ja Rene Rin­ne­kan­gas saivat kutsun X Ga­me­siin – mo­lem­mat puo­lus­ta­vat slo­pes­ty­len mi­ta­li­si­jo­jaan

Lajipiireissä arvostettu X Games on suomalaisten tämän kauden päätavoite.

Kuusamolainen Enni Rukajärvi jahtaa menestystä Yhdysvalloista.
Kuusamolainen Enni Rukajärvi jahtaa menestystä Yhdysvalloista.
Kuva: GUILLAUME HORCAJUELO

Rene Rinnekangas ja kuusamolainen Enni Rukajärvi saivat kutsun lumilautailun X Gamesiin Yhdysvaltain Aspeniin. Lajipiireissä arvostettu X Games on suomalaisten tämän kauden päätavoite.

Kisat alkavat ensi viikon torstaina miesten slopestylen karsinnalla. Rinnekangas puolustaa Aspenissa slopestylen hopeaa, Rukajärvi puolestaan slopestylen pronssia. Rukajärvi osallistuu myös big airiin. Rinnekangas mittaa taitojaan slopestylen lisäksi miesten reilikisassa ja "knuckle huckissa", jossa tehdään temppuja hyppyrin kummulta.

– Enni ja Rene tekivät päätöksen, että heidän slopestylen kisakausi alkaa vasta Aspenista. He ovat keskittyneet siihen rauhassa. Toivotaan, että se kantaa hyvää hedelmää, maajoukkueen päävalmentaja Antti Koskinen sanoo.

Koskinen povaa X Gamesista kovatasoista tapahtumaa.

– Saa nähdä, mihin tällä kertaa ylletään. Siellä on useasti tehty uraauurtavia juttuja. Varmasti saa tavoitella niin hyvää onnistumista kuin suinkin, jos siellä haluaa olla palkinnoilla. Isojen riskien kisa, mutta iso on palkintokin.