En­nä­tys­vah­vas­ti lii­ga­kau­den aloit­ta­nut Kärpät kohtaa Ässät Rak­si­las­sa – Jat­kuu­ko Rädyn vel­jes­ten pis­te­put­ki po­ri­lais­ten kus­tan­nuk­sel­la?

Vahvasti liigakauden aloittanut Kärpät kohtaa viikon ensimmäisessä pelissään viime kaudesta rajusti uudistuneen Porin Ässät.

Kärpät on aloittanut liigakauden vahvemmin kuin aikoihin.
Kärpät on aloittanut liigakauden vahvemmin kuin aikoihin.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Vahvasti liigakauden aloittanut Kärpät kohtaa viikon ensimmäisessä pelissään viime kaudesta rajusti uudistuneen Porin Ässät. Kiekko putoaa jäähän Raksilassa kello 18.30. 

Kärpät on aloittanut liigakauden vahvemmin kuin aikoihin. Edellisen kerran oululaisjoukkue on kerännyt yhtä paljon pisteitä kauden seitsemästä ensimmäisestä pelistään kaudella 2004-2005. 

Kärppien tuki ja turva alkukauden peleissä on ollut erittäin vahva oman pään pelaaminen. Pikkupedot ovat päästäneet koko sarjassa vähiten maaleja, eikä vastustajat ole tehneet Kärppien verkkoon ensimmäistäkään ylivoimamaalia tällä kaudella. 

Torstaina Kärppien alivoima ei joudu oletettavasti kovin kovaan testiin, sillä Ässien ylivoima on ollut alkukauden ylivoimaisesti heikoin. Porilaiset ovat tehneet 26 ylivoimansa aikana ainoastaan yhden maalin. Pakkopeliprosentti on karmea 3,85%. 

Pienet hienosäädöt kokoonpanossa

Kärppien sairastupa ammottaa lähes tyhjyyttään. Itseään parantelee enää puolustaja Taneli Ronkainen, joka tuskin mahtuisi muutenkaan pelaavaan kokoonpanoon tällä hetkellä. 

Päävalmentaja Mikko Manner kuvailikin Kärppien tämän hetken pelaajatilannetta positiiviseksi painajaiseksi. Junnuikäiset pelaajat ovat murtautuneet yksi toisensa jälkeen pelaavaan kokoonpanoon ja pelanneet niin hyvin, ettei heitä yksinkertaisesti voi pudottaa nykyesityksillä sivuun. 

Muun muassa Aatu ja Aku Räty ovat pystyneet tekemään tulosta taululle jokaisessa pelaamassaan pelissä. Puolustuksessa Topi Niemelä kiipesi saman tien näyttöpaikan saatuaan jo yhden pykälän kuuden pelaavan vakiopakin joukkoon. 

Torstain Ässät-peliin Manner on tehnyt vain pienen hienosäädön. Pitkältä huililta lauantaina palannut Miska Humaloja on jälleen sivussa. Humalojan paikan kokoonpanosta ottaa kolmessa pelaamassaan pelissä tehot 0+4 tehtaillut Julius Hermonen. 

Torstaina torjuntavuorossa on jälleen kovan torjuntaprosentin (93.59%) alkukauden liigapeleistä kirjauttanut Patrik Rybar. 

Ässämaalilla lähes kaksimetrinen venäläinen

Viime kaudella sarjajumbon tontin hyvissä ajoin sementoinut Ässät muuttui kesällä paljon. Porilaisjoukkue on nyt kesken viime kauden Helsingin IFK:sta potkut saaneen Ari-Pekka Selinin komennossa. 

Ässät on aloittanut kauden mukavasti. Saldona on neljä voittoa ja kolme tappiota eivätkä porilaiset ole tarvinneet yhtenä harvoista liigajoukkueista jatkoaikaa vielä kertaakaan tällä kaudella. 

Ässien joukkueesta oululaisyleisön kannattaa kiinnittää huomio nuoreen venäläismaalivahti Daniil Tarasoviin, joka on torstaina torjuntavuorossa. 

Toistaiseksi Columbus Blue Jacketsin maalivahtiputkessa heti Veini Vehviläisen takana majaileva Tarasov ei ole esittänyt liigakaukaloissa vielä järin vahvoja otteita, mutta lähes kaksimetrisen kiekonpysäyttäjän potentiaali on valtava. 

Kärppien kokoonpano Ässät-ottelussa:

Hyökkääjät

#17 Mika Pyörälä – #91 Juho Lammikko – #9 Jesse Puljujärvi

#67 Jasper Lindsten – #20 Janne Pesonen – #29 Radek Koblizek

#23 Julius Hermonen – #13 Michal Kristof – #21 Otto Karvinen

#41 Jari Sailio – #52 Aatu Räty – #38 Aku Räty 

Puolustajat

#63 Jakub Krejcik – #26 Shaun Heshka

#71 Ludwig Byström – #28 Mikko Niemelä

#5 Lasse Kukkonen – #7 Topi Niemelä

#4 Joona Huttula

Maalissa #42 Patrik Rybar, varalla #30 Justus Annunen