Jääkiekko: Kärpät hävisi vii­mei­sen lii­ga­kamp­pai­lun­sa Ha­ka­met­säs­sä jat­ko­ajal­la

Pääkirjoitus: Köy­hil­le pu­toi­lee nyt vain muruja rik­kai­den ro­ko­te­pöy­dil­tä, eikä se ole edes jäl­kim­mäi­sen joukon etu

Ella Junnila rie­pot­te­li Ber­lii­nin EM-ra­jaa - oma ennätys koheni ker­ta­hei­tol­la seit­se­män senttiä

Ella Junnila ponnisti Joensuun gp-kisojen korkeuskilvassa kauden kotimaisen kärkituloksen 192.

Ella Junnila ponnisti Joensuun gp-kisojen korkeuskilvassa kauden kotimaisen kärkituloksen 192. Junnila paransi ennätystään peräti seitsemän senttiä ja ylitti samalla Berliinin EM-kisojen tulosrajan.

Junnila, 19, on kehittynyt kuluvalla kaudella vauhdikkaasti. Hän ponnisti viime vuonna 183, ja alkukesästä hän on hypännyt sitä paremmin jokaisessa kilpailussaan.

Edellisen ennätyksensä 185 Junnila hyppäsi 12. kesäkuuta Tampereella.

Junnilan valmistautuminen Joensuun kilpailuun ei ollut edes aivan ihanteellinen.

- Piikkari hajosi sunnuntaina ja sitä piti liimailla kokoon. Vähän jännitti, miten se kestää, Junnila kertoi Ylen tv-haastattelussa.

- Jalat olivat kuitenkin vetreässä kunnossa tänään. 188:n ylitys tuntui niin hyvältä, että siinä vaiheessa alkoi tuntua, että nyt menee hyvin.

Junnila on toisen polven yleisurheilija. Hänen äitinsä Ringa Ropo pitää hallussaan pituushypyn Suomen ennätystä, ja korkeudessa Ropo ylitti parhaimmillaan 188. Ellan isä Juha Junnila on hypännyt pituutta 744.

Neziri juoksi lähelle ennätystään

Nooralotta Neziri juoksi Suomen ennätyksensä tuntumaan. Hän voitti 100 metrin aitajuoksun uransa kolmanneksi parhaalla ajalla 12,86, jolla hän jäi vain viisi sekunnin sadasosaa SE-ajasta.

Myös keihäänheittäjä Antti Ruuskanen alkaa vertyä yhä parempiin tuloksiin. Ruuskanen sijoittui Joensuun keihäskilvassa toiseksi tuloksella 82,59 ja paransi kauden parastaan lähes kaksi metriä. Kilpailun voitti Tshekin Jakub Vadlejch tuloksella 84,65.

- Heitto meni useammalla heitolla taas parempaan suuntaan, mutta metrejä jäi vielä varastoonkin, Ruuskanen totesi Ylen tv-haastattelussa.

- Tulos jäi sopivasti kismittämään.

Ruuskanen ei kilpaillut viime kaudella lainkaan edellissyksyn olkaleikkauksen takia. Kuluvan kauden hän aloitti vajaan 77-metrin tuloksella. Toisessa kilpailussa tulos koheni päälle 80 metriin ja Joensuussa edelleen korskeammille lukemille.

- Käsi toimi tänään hyvin, mutta jaloista jäi hieman vajaaksi, Ruuskanen arvioi hiljalleen jalostuvaa suoritustaan.