Elekt­ro­niik­ka­ket­ju Power avaa myy­mä­län Kaak­ku­riin ja ra­ken­taa toisen Li­min­gan­tul­liin

Elektroniikkaketju Power tuo Ouluun kaksi myymälää.

-
Kuva: Power

Elektroniikkaketju Power tuo Ouluun kaksi myymälää. Ensimmäinen avataan Kaakkuriin nykyisen Expert-myymälän paikalle. Noin 2000 neliön kokoisten tilojen remontointi on parhaillaan käynnissä. Powerin toimitusjohtaja Mika Aro sanoo, että myymälä avataan joulukauppaan, ehkä jo marraskuussa.

Toinen myymälä rakennetaan Limingantulliin. Power on tehnyt sopimuksen uuden 2500 neliön kokoisen myymälän rakentamisesta Nuottasaarentien ja Kempeleentien risteykseen Prisman lähelle.

– Olemme jo pidemmän aikaa hakeneet tilaa suurmyymälälle Limingantullin alueelta, missä meidän kilpailijoitakin on. Se on ollut hankala projekti, ja esisopimuksia on kariutunut muun muassa erilaisiin etuostosopimuksiin. Nyt saimme kuitenkin minun mielestäni alueen keskeisimmän paikan, Aro sanoo.

Expertit häviävät Oulusta

Limingantullin uudisrakennuksen rakentaminen ei ole vielä alkanut. Aron mukaan myymälä on määrä avata ensi vuoden joulukauppaan. 

– Saamme koko ajan kyselyitä siitä, milloin tulemme Ouluun. Koska Limingantullin myymälän avaamiseen on vielä pitkä matka, päätimme remontoida nykyisen Expertin myymälän Poweriksi Kaakkurissa jo nyt, Aro kertoo.

Power hallinnoi Suomessa myös Expert-myymälöitä, jotka ovat nykyään keskittyneet pääasiassa pienemmille paikkakunnille. Oulun toinen Expert-myymälä Tyrnäväntiellä lopettaa tammikuussa.

Oulussa isot markkinat

Ensimmäiset Power-myymälät avasivat ovensa Suomessa toukokuussa. Nyt liikkeitä on 25 kappaletta. Tänä vuonna myymälöitä avataan Kaakkurin lisäksi Vaasaan ja Jyväskylään.

Nopea kasvu on nostanut ketjun kilpailemaan markkinaosuuksista Gigantin ja Verkkokauppa.comin kanssa.

Vaikka kilpailu on kovaa, Aro näkee Oulun markkinat kiinnostavina.

– Noin kuusi prosenttia Suomessa myytävästä elektroniikasta myydään Oulun alueella, Aro kertoo.

Aron mukaan Power on saanut vahvan alun Etelä-Suomen liikkeissä. 

– Uskomme, että Oulussakin on tilausta meidän toimintamallille, missä on sama hintataso netissä ja fyysisessä myymälässä. Asiakkaille on helppoa ja avointa, kun sähköiset hintalaput päivittyvät myymälässä monta kertaa päivässä, Aro kertoo.