Elekt­ro­bit tekee jät­ti­kau­pat – myy Au­to­mo­ti­ve-lii­ke­toi­min­tan­sa Saksaan

Oululainen tietotekniikka-alan yritys Elektrobit myy Automotive-liiketoimintansa autoalan jättiyritys Continental AG:lle.

-
Kuva: Jarmo Kontiainen

Oululainen tietotekniikka-alan yritys Elektrobit myy Automotive-liiketoimintansa autoalan jättiyritys Continental AG:lle. Kauppahinta on 600 miljoonaa euroa, yhtiö kertoo tiedotteessaan.

Myös yhtiön nimi muuttuu, koska Elektrobit-brändi kuuluu Continental AG:n kanssa tehtyyn kauppaan. Continental lukeutuu maailman viiden suurimman autoteollisuuden toimittajan joukkoo.

Wireless-liiketoimintaa jatketaan nykyisessä yhtiössä, jonka toiminimeksi tulee Bittium. Se myös listautuu pörssiin uudella nimellään.

Elektrobitin Wireless-liiketoiminta tekee langattomia tuotteita ja ratkaisuja muun muassa puolustusteollisuuden, turvallisuusalojen, viranomaisten ja teollisuuden tarpeisiin.

Osinkoa luvassa omistajille

Elektrobit kertoo tiedotteessaan, että kaupasta synytvä nettotuotto kilahtaa suurimmaksi osaksi tai jopa kokonaan osakkeenomistajille kaupan toteutumisen jälkee. 

Uusia yritysjärjestelyjä käsitellään Elektrobitin ylimääräisessä yhtiökokouksessa kesäkuun 11. päivä. Continental on hyväksynyt kaupan toteutumisen. 

Kaupan myötä Elektrobit peruuttaa aiemmin käynnistämänsä jakautumisprosessin.

Helmikuussa Elektrobitin toimitusjohtaja Jukka Harjukertoi Kalevan haastattelussa, ettäBittium-yhtiön kotipaikaksi tulisi Oulu. Harjun mukaan on luontevaa, että Bittiumista tulee oululainen yhtiö, kun sen päätoiminnot ja operatiivinen johto ovat Oulussa.

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä toimi Elektrobitin toimitusjohtajana kolme vuotta viime vuosikymmenen alkupuolella. Hän luopui viiden prosentin omistuksestaan yhtiössä syyskuussa 2013.