Elekt­ro­bit lo­maut­taa jopa 90 - ta­voit­tee­na vajaan mil­joo­nan euron säästöt

Oululainen Elektrobit tiedottaa, että yhtiö lomauttaa enintään 90 henkilöä tilapäisesti ja tavoittelee noin 0,8 miljoonan euron säästöjä Wireless-liiketoimintasegmentissä

Oululainen Elektrobit tiedottaa, että yhtiö lomauttaa enintään 90 henkilöä tilapäisesti ja tavoittelee noin 0,8 miljoonan euron säästöjä Wireless-liiketoimintasegmentissä.

Elektrobit on saanut eilen päätökseen 30. huhtikuuta aloittamansa yhteistoimintaneuvottelut Wireless-liiketoimintasegmentin Suomen yhtiöissä. Yhtiön mukaan tarkoitus on sopeuttaa kustannustasoa tuotekehityspalveluiden lähikuukausien heikentyneen tilauskannan vuoksi.

Yhtiö on päättänyt lomauttaa enintään 90 henkilöä tilapäisesti enintään 90 päivän ajaksi osa- tai kokoaikaisesti. Lomautuksilla tavoitellaan noin 0,8 miljoonan euron kustannussäästöjä, joiden oletetaan toteutuvan pääosin vuoden kolmannella neljänneksellä.

Wireless-liiketoimintasegmentissä työskentelee tällä hetkellä 486 henkilöä.

”Lomautusten taustalla on langattoman tietoliikenteen verkkolaitteiden tuotekehityspalveluiden kysynnän lasku ja joidenkin projektien aloituksen lykkääntyminen ja näistä johtuva heikentynyt tuotekehityspalveluiden tilauskanta lähikuukausille”, yhtiö sanoo tiedotteessaan.

Elektrobit on erikoistunut autoteollisuuden ja langattomien teknologioiden ohjelmisto- ja laiteratkaisuihin. Yhtiön vuoden 2013 liikevaihto oli 199,3 miljoonaa euroa ja liikevoitto oli 8,1 miljoonaa euroa.