Vaalikone: Löydä sinulle sopivin ehdokas Kalevan vaa­li­ko­nees­ta

Pääkirjoitus: Kisa vaalien yk­kös­pai­kas­ta on nyt huip­pu­ki­reä, ja siksi pienet mo­kai­lut tai on­nis­tu­mi­set voivat rat­kais­ta lop­pu­tu­lok­sen

Rikokset: Yli­vies­kan kou­lu­puu­ko­tuk­ses­ta epäilty van­git­tu

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Ek­soot­tis­ten lem­mik­kien har­ras­ta­ja­yh­dis­tyk­set tyr­mää­vät SEY:n kiel­to­lis­tan

Eksoottisten lemmikkien harrastajayhdistykset tyrmäävät Suomen Eläinsuojeluyhdistysten Liitto ry:n toiminnanjohtajan esityksen listasta, jonka ulkopuolisia eläimiä ei saisi pitää lemmikkinä.

Eksoottisten lemmikkien harrastajayhdistykset tyrmäävät Suomen Eläinsuojeluyhdistysten Liitto ry:n toiminnanjohtajan esityksen listasta, jonka ulkopuolisia eläimiä ei saisi pitää lemmikkinä.

SEY:n toiminnanjohtaja Kati Pulli sanoo Savon Sanomissa sunnuntaina SEY:n toivovan, että uuteen eläinsuojelulakiin kirjattaisiin niin sanottu positiivilista, jonka ulkopuolisia lajeja ei saisi pitää lemmikkinä.

Pullin mukaan Suomessa pidetään esimerkiksi haisunäätiä lemmikkinä, mikä on hänen mielestään kyseenalaista.

Eksoottisten lemmikkien harrastajayhdistysten mukaan tärkeintä on jakaa tietoa lemmikkien oikeasta hoidosta, ei kieltää lajiryhmiä. Tiedotteen mukaan esimerkiksi käärmeet ja muut matelijat sopeutuvat terraariossa pidettäviksi, missä niille luodaan lajityypilliset elinolosuhteet. Suomen herpetologisen yhdistyksen mukaan kieltolistalla tuetaan ainoastaan ihmisten pelkoja ja ennakkoluuloja, eikä aidosti edistetä eläinten hyvinvointia.

Tasapuolisen listan laatiminen olisi myös yhdistysten mielestä erittäin haasteellista. SEY:n ehdottamassa muodossa listasta tulisi mielivaltainen, epätarkoituksenmukainen ja todella pitkä, yhdistykset sanovat. Esimerkiksi kaloja, matelijoita ja sammakkoeläimiä pitäisi olla mukana kymmeniä tuhansia.

Julkilausuman allekirjoittivat Lemmikkilinnut Kaijuli ry, Suomen herpetologinen yhdistys ry, Helsingin akvaarioseura ry, Suomen Herppiharrastajat ry ja Suomen Dendrobatidae yhdistys ry.