Mainos

Ekokoti pie­nen­tää asu­mi­sen kuluja

Lue lisää uudistuvan valjastehtaan korttelin ekologista ratkaisuista.

-

Lehto Asunnot rakentaa vanhan valjastehtaan kortteliin uusia maalämmöllä lämpeneviä, asukkaiden asumiskustannuksia säästäviä ekokoteja. Maalämmön käyttö pienentää taloyhtiön vastikekuluja ja ekologisena lämmitysratkaisuna se säästää myös luonnonvaroja. Rakennuksien viherkatot auttavat niin ikään säästämään energiaa sekä hallitsemaan sadevettä. Viherkatot lisäävät myös esteettisyyden ja ekologisuuden lisäksi taloyhtiön energiatehokkuutta.

As. Oy Oulun Valjaskartano toimii esimerkkinä ekologisen kaupunkiarkkitehtuurin tulevaisuudesta. Maalämmön ja viherkattojen lisäksi taloyhtiöllä on oma asukkaiden käyttöön tarkoitettu yhteiskäyttöauto – oma auto ei siis ole keskustakohteessa lainkaan välttämätön. Pihalla ja pihakannen alla sijaitsevista autopaikoista on jopa kolmannes varattu sähköautoille.

Valjastehtaan korttelin uusi viihtyisä kokonaisuus

As. Oy Oulun Valjaskartano valmistuu suojellun vanhan valjastehtaan pihapiiriin. Åströmin veljekset avasivat valjastehtaan jo vuonna 1989 ja tuolloin tehtaassa valmistettiin valjaita mm. Venäjän vientiin. Kovan kysynnän vuoksi tehdastilaa päätettiin korottaa 1920-luvulla ja sitä laajennettiin uudelleen 1950-luvulla, kun yhtiö alkoi valmistamaan valjaiden lisäksi reppuja, kevyitä nahkakenkiä ja jääkiekkosuojuksia. Toiminta ei kuitenkaan jatkunut kannattavana ja silloiset omistajat lakkauttivat tehtaan vuonna 1960. Tehdasrakennuksen ja valjastehtaan korttelin uudistaminen asuinhuoneistoiksi tehdään alueen alkuperäistä yleisilmettä vaalimalla.

-

Uudistuvan korttelin rauhalliselta piha-alueelta löytyy viihtyisä leikki- ja oleskelualue grillipaikkoineen. Myös As. Oy Oulun Valjaskartanon asukkaiden yhteiset saunatilat ja vilvoitteluterassi sijoittuvat pihakannen tasoon. Uuteen taloyhtiöön valmistuvista moderneista ja laadukkaista asunnoista löytyy unelmien ekokoti niin sinkulle kuin perheellisellekin. Vanhan valjastehtaan alue on sijaintinsa ja luonnonläheisyyden ansiosta yksi Oulun halutuimpia asuinalueita. Keskustan monipuoliset palvelut – ravintolat, kahvilat ja kaupat ovat täällä asuvien arjessa aina mukana.

Tutustu valjastehtaan korttelin uusiin asuntoihin!