Edus­kun­nas­ta pu­don­nut sininen tu­le­vai­suus ko­koon­tuu lauan­tai­na Es­poo­seen – Yhtään jä­sen­aloi­tet­ta ei ole tullut, mutta kes­kus­te­lua on riit­tä­nyt

Sinisten vt. puheenjohtajan Tiina Ahvan mukaan kokouksessa kuitenkin keskustellaan puolueen tulevaisuudesta.

Sinisten vt. puheenjohtaja ja puolueen nuorisojärjestön puheenjohtaja Tiina Ahva hakee puolueen ensimmäisen varapuheenjohtajan paikkaa lauantaisessa puoluekokouksessa.
Sinisten vt. puheenjohtaja ja puolueen nuorisojärjestön puheenjohtaja Tiina Ahva hakee puolueen ensimmäisen varapuheenjohtajan paikkaa lauantaisessa puoluekokouksessa.
Kuva: Mauri Ratilainen

Sinisten vt. puheenjohtajan Tiina Ahvan mukaan kokouksessa keskustellaan puolueen tulevaisuudesta.

Sininen tulevaisuus -puolue kokoontuu lauantaina Espooseen puoluekokoukseen valitsemaan muun muassa uudet henkilöt puolueen johtoon.

Sinisten vt. puheenjohtajan ja puolueen nuorisojärjestön puheenjohtajan Tiina Ahvan mukaan puolueen lakkauttaminen ei ole asialistalla.

– Lakkauttamisesta ei ole esitystä. Yleiskeskustelussa aiheena on tosin puolueen tulevaisuus, Ahva lisää.

Puolueen jäseniltä on tullut runsaasti toiveita ja ideoita puolueen tulevaisuuteen liittyen.

– Määräaikaan mennessä ei ole tullut yhtään virallista jäsenaloitetta. Jäseniä on oheistettu, että ideoita voi tuoda esiin yleiskeskustelussa.

Kokoukseen on tulossa noin 150 jäsentä.

Kolme hakee puheenjohtajuutta

Puheenjohtajaksi on hakemassa kolme sinisten jäsentä. Johtoon ovat hakemassa kaksi kautta kansanedustajana toiminut porilainen Ari Jalonen, yhden kauden kansanedustaja rääkkyläläinen Kari Kulmala ja salolainen Timo Kiviaho.

Ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi on hakemassa muun muassa helsinkiläinen Ahva, mutta muuten hakijat eivät ole tuttuja valtakunnan politiikasta. Entisiä sinisten johtohahmoja ei hakijoiden joukossa näy.

– On hienoa, että kenttä pyrkii vastuutehtäviin, Ahva kommentoi.

Vuoden 2017 kesäkuussa perustetun puolueen ensimmäinen puheenjohtaja Sampo Terho jätti tehtävänsä käytännössä jo eduskuntavaalien jälkeen vedoten sinisten huonoon vaalitulokseen. Hän ilmoitti jo silloin, ettei aio olla ehdolla puheenjohtajaksi kesäkuun puoluekokouksessa.

Terho kuitenkin kuuluu puoluekokouksen puheenjohtajistoon entisen työministerin Jari Lindströmin kanssa.

– Tietääkseni paikalle on tulossa myös entinen sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila, Ahva kertoo.

Puoluesihteeriksi kaksi hakijaa

Rovaniemeläisen Matti Torvisen jättämää pestiä puoluesihteerinä on hakemassa kaksi ehdokasta: äänekoskelainen Minna Kuusjärvi ja outokumpulainen Jari Turpeinen.

Ensimmäisen varapuheenjohtajan pestiä hakevat Ahvan lisäksi Ari Prihti Punkalaitumelta ja Satu Ylönen Pieksämäeltä. Ylönen hakee myös toisen ja kolmannen varapuheenjohtajan paikkaa.

Toisen varapuheenjohtajan paikkaa hakee jämsänkoskelainen Pasi Lääninpää.

Kolmannen varapuheenjohtajan paikkaa hakevat hämeenlinnalainen Kari Aaltonen, vantaalainen Juha Malmi ja jyväskyläläinen Kari Tanninen.

Tanninen kertoo puolueen nettisivuilla hakevansa ääniä eri kohderyhmistä. Yksi kohderyhmä on: naiselliset naiset, kotiäidit ja perhekeskeiset miehet.

Tiina Ahva, kuinka konservatiivinen puolue siniset on?

– Se käy ilmi lauantaina, kun nähdään ketkä ehdokkaat saavat eniten ääniä.

Juttua päivitetty kello 20.51: Korjattu otsikkoa ja jäsenten ideoinnin määrä.