Earth Hour sam­mut­taa lauan­tai­na valot Ou­lus­sa­kin – muun muassa kau­pun­gin­ta­lo ja yli­opis­ton pää­ra­ken­nus pi­me­ne­vät

Koronaviruksen vuoksi Earth Houria vietetään tänä vuonna kotona ja somessa. Lisäksi tunnettujen maamerkkien valot sammuvat useissa kunnissa ja kaupungeissa ympäri Suomen.

Kansainvälinen ilmastotapahtuma Earth Hour sammuttaa valot muun muassa Oulun kaupungintalosta. Arkistokuva.
Kansainvälinen ilmastotapahtuma Earth Hour sammuttaa valot muun muassa Oulun kaupungintalosta. Arkistokuva.
Kuva: Jukka Leinonen

Miljoonat ihmiset näyttävät jälleen Earth Hourissa, kuinka huoli ilmastosta ja luonnosta koskettaa ihmisiä ympäri maailmaa. Koronaviruksen vuoksi Earth Houria vietetään tänä vuonna kotona ja somessa. Lisäksi tunnettujen maamerkkien valot sammuvat useissa kunnissa ja kaupungeissa ympäri Suomen.

Lauantaina 28.3. kello 20.30 valot sammuvat Oulun seudulla, kun joukko paikallisia yrityksiä, seurakunta, kaupunki ja yliopisto osallistuvat Earth Houriin. Valot sammuvat muun muassa yliopiston päärakennuksesta, kirkon kiinteistöistä, pääkirjastosta ja kaupungintalosta.

Kempeleessä kauppakeskus Zeppelin pimentää mainosmastonsa. Oulun kaupunki kannustaa myös asukkaitaan viettämään Earth Houria esimerkiksi kasvisruokaillallisen äärellä. 

Earth Hourin tunnetuin teko on sammuttaa turhat valot tunniksi, mikä on symbolinen ele ilmaston ja luonnon puolesta. Tänä vuonna WWF haluaa nostaa Earth Hourissa esiin monimuotoisen luonnon merkityksen ilmastonmuutoksen torjunnassa sekä korostaa ihmisten yhtenäisyyttä.

– Elämme poikkeuksellista aikaa, joka vaatii meiltä yhteishenkeä ja solidaarisuutta. Siitä Earth Hourissakin on kyse. Meidän on huolehdittava toisistamme ja yhteisestä planeetastamme, sanoo WWF:n pääsihteeri Liisa Rohweder.

Viime vuonna Earth Houriin osallistui 188 maata tai maantieteellistä aluetta.