Uskonyhteisöt: An­ka­ras­ta us­kon­yh­tei­sös­tä nuorena eronnut ou­lu­lais­läh­töi­nen nainen muis­tut­taa hen­gel­li­sen vä­ki­val­lan olevan rikos

Kolumni: Kuka keksi laittaa kä­ve­ly­ka­dun pät­käl­le nop­pa­ki­viä? – Ou­lus­sa kyn­ne­tään epä­ta­sai­sia nop­pa­ki­vi­ka­tu­ja vielä pitkään

Luitko jo tämän: Hai­luo­toon suun­ni­tel­ta­vat sillat ja pen­ger­tie ovat to­teu­tu­mas­sa ilman min­kään­lais­ta va­lais­tus­ta

Du­bais­sa ka­teis­sa ollut suo­ma­lais­nai­nen kertoo ol­leen­sa van­git­tu­na kaksi viikkoa

Naisen mukaan häntä on uhkailtu vaikenemaan tapahtumistaDubaissa kateissa ollut suomalaisnainen kertoo olleensa vangittuna Arabiemiraateissa kahden viikon...

Naisen mukaan häntä on uhkailtu vaikenemaan tapahtumista.

Dubaissa kateissa ollut suomalaisnainen kertoo olleensa vangittuna Arabiemiraateissa kahden viikon ajan sen jälkeen, kun Intian erikoisjoukot sieppasivat hänet huvijahdista Intian rannikolla.

Detained in Dubai -järjestön sivuilla julkaistussa lausunnossa nainen kertoo myös, että Arabiemiraateissa hänet pakotettiin allekirjoittamaan väärä tunnustus kuolemantuomion uhalla ja että hänelle on sanottu, ettei hän olisi turvassa "edes Suomessa", mikäli hän kertoisi sieppauksesta.

Naisen veli varmistaa järjestön sivuilla olevan lausunnon naisen antamaksi, kertoo Iltasanomat.

Dubaissa asunut suomalaisnainen katosi maaliskuun alussa merillä lähdettyään huvijahdilla kohti Intiaa. Tapauksen yksityiskohdat ovat epäselviä.

Järjestön ja suomalaisnaisen lausunnon mukaan samassa seurueessa suomalaisnaisen kanssa oli Emiraattien hallitsijan tytär, joka oli aikeissa paeta Arabiemiraateista ja hakea turvapaikkaa Yhdysvalloista. Mukana oli myös ranskalais-yhdysvaltalainen mies.

Dubain hallitsijan, sheikki Mohammed Bin Rashid al-Maktoumin tyttären tämänhetkisestä olinpaikasta ei naisella ole tietoa.

"Naamioituneet ja aseistautuneet miehet nousivat laivalle"

Suomalaisnainen kertoo, että huvijahdille nousi Goan rannikolla noin 15 naamioitunutta ja aseistettua miestä, joilla oli laserkohdistimet ja konepistoolit. Naisen kertoman mukaan hänet ja hänen seuralaisensa laitettiin käsirautoihin ja pakotettiin makaamaan paikoillaan. Nainen kertoo, ettei ole nähnyt Dubain hallitsijan tytärtä kyseisen hetken jälkeen.

Kyseessä oli suomalaisnaisen mukaan jo toinen kerta, kun Dubain hallitsijan tytär yrittää paeta kotimaastaan.

Naisen mukaan Nostromo-nimisellä aluksella olleet matkustajat vietiin takaisin Arabiemiraatteihin kuulusteltavaksi kahden viikon ajaksi.

Naisen mukaan paikalliset viranomaiset kehottivat häntä vaikenemaan kokemuksistaan.

–  He sanoivat, että sheikki Mohammed Bin Rashid al-Maktoum on yksi maailman vaikutusvaltaisimmista ihmisistä ja hän voi kaapata sinut mistä tahansa, kuten olet nähnyt.