Politiikka: Merja Ra­sin­kan­gas vaihtaa kes­kus­tas­ta pe­rus­suo­ma­lai­siin, ko­koo­muk­ses­ta Oulun suurin val­tuus­to­ryh­mä

Jääkiekko: Bar­ta­ve­gen esit­tä­mä kri­tiik­ki ju­nio­ri­pe­lis­sä oli liikaa – se­los­tuk­set pantiin het­kek­si pannaan

Verovähennykset: Jat­kos­sa yritys voi il­moit­taa ko­ti­ta­lous­vä­hen­nyk­seen tar­vit­ta­vat tiedot asiak­kaan­sa puo­les­ta

Mainos: Tilaa Kaleva Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Dragon Mining siirtää Kuu­sa­mon kul­ta­kai­vos­hank­keen yvaa

Kaivosyhtiö Dragon Mining siirtää Kuusamon kultakaivoshankkeen ympäristövaikutusten arvioinnin (yva) jättämistä ely-keskukselle.

Kaivosyhtiö Dragon Mining siirtää Kuusamon kultakaivoshankkeen ympäristövaikutusten arvioinnin (yva) jättämistä ely-keskukselle.

Uuden aikataulun mukaan kaivosyhtiö luovuttaa yvan viranomaiselle alkusyksystä, vaikka alun perin tarkoitus oli jättää se arvioitavaksi vielä alkukesän aikana.

Tiedotteen mukaan yhtiö haluaa itse perehtyä vielä tarkemmin selvityksen sisältöön. Materiaalia on yhtiön mukaan käsiteltävänä poikkeuksellisen iso määrä.

”Kuusamon kaivoshankkeen yva on poikkeuksellisen laaja yhtiömme historiassa. Viimeisen kahden vuoden aikana tehdyt selvitykset ovat laajempia ja yksityiskohtaisempia kuin koskaan aiemmin, joten niiden käsittely yhtiömme sisällä vaatii aiempia projekteja enemmän aikaa", Dragon Miningin johtaja Heimo Pöyry sanoo tiedotteessa.

Ympäristövaikutuksia on arvioinut ulkopuolinen konsultti. Yvassa on arvioitu kaivoksen ja sen eri rikastamovaihtoehtojen vaikutuksia vesistöön ja muuhun ympäristöön, sen aiheuttamia melu- ja pölyhaittoja sekä kaivostoiminnan sosiaalisia vaikutuksia Kuusamossa.

Yvan siirtymisen vuoksi myös arvioinnin julkinen kuuleminen ja yleisötilaisuudet siirtyvät syksylle.

Kuusamon Juomasuolle suunniteltu kaivos saanut osakseen laajaa vastustusta. Etenkin Kuusamon luonto- ja matkailuväki katsovat kaivoksen pilaavan Kuusamon alueen luonnon, joka toimii matkailuvalttina.