Nuoret: Valkean ke­sä­ka­tu on nuorten mie­les­tä tur­val­li­nen, vaikka siellä ta­pah­tuu ikä­viä­kin asioita

Dons­koil­la iki­muis­toi­nen NHL-de­byyt­ti – seura jakoi raa­he­lai­sen maalin Twit­te­ris­sä

Raahen Teräs-Kiekon kasvatti Joonas Donskoi, 23, muistaa NHL-debyyttinsä varmasti pitkään.

Joonas Donskoi onnistui San Jose Sharksin paidassa. Arkistokuva harjoitusottelusta.
Joonas Donskoi onnistui San Jose Sharksin paidassa. Arkistokuva harjoitusottelusta.
Kuva: AP Photo/Jae C. Hong

Raahen Teräs-Kiekon kasvatti Joonas Donskoi, 23, muistaa NHL-debyyttinsä varmasti pitkään. Laitahyökkääjä pääsi pelamaan uransa ensimmäisen taalaliigaottelun San Josen ykkösketjussa yhdessä joukkueen tähtipelaajien Joe Thorntonin ja Joe Pavelskin kanssa.

Kolmikko teki vakuuttavaa jälkeä vierasottelussa Los Angeles Kingsiä vastaan. Joukkueen kapteeni Pavelski iski tehot 1+2 ja varakapteeni Thornton 1+1, kun San Jose voitti maalein 5-1.

Viime kaudella SM-liigan pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi valittu Donskoi merkattiin maalintekijäksi vieraiden 5-1-osumaan ja hänen teholukemakseen kirjattiin +3. Donskoin uran ensimmäinen NHL-maali syntyi erikoisella tavalla, sillä Pavelskin ylärimaan laukoma kiekko kimposi verkkoon Donskoin varusteiden kautta.

San Jose jakoi Donskoin onnistumisen Twitter-tilillään.

Donskoi oli vahvasti osallisena myös vieraiden 3-1-maaliin, sillä hän teki erinomaisen maskin Brent Burnsin siniviivalta laukomaan maaliin.

Positiivinen kuva

Vaikka Donskoi pelasi koko ottelun San Josen ykkösketjussa, hänen peliaikansa jäi lopulta yhdeksään minuuttiin ja 46 sekuntiin. Maltillinen jääaika selittyy sillä, että laitahyökkääjä ei saanut juurikaan vastuuta erikoistilanteiden aikana. Donskoi pääsi pelaamaan ainoastaan jämäsekunnit yhden ylivoimatilanteen lopussa.

Donskoi jätti avausottelussa itsestään kokonaisuudessa positiivisen kuvan. Hän oli läpi ottelun totutun yritteliäs - aivan kuten San Josen päävalmentaja Peter DeBoer toivoi kamppailun alla.

– Donskoi ei ole isoin, vahvin tai paras luistelija. Hän teki kaikki asiat harjoitusleirimme aikana kuitenkin niin esimerkillisesti, että en voinut muuta kuin antaa pojalle paikan ykkösketjussa, DeBoer totesi.

Seuran Twitter-tilillä kerrotaan, että Donskoi on seuran historian neljäs pelaaja, joka tekee maalin ensimmäisessä NHL-ottelussaan

Toinen viime kauden kärppähyökkääjä, Joonas Kemppainen, pelaa uransa ensimmäisen NHL-ottelun Boston Bruinsin riveissä torstain ja perjantain välisenä yönä Suomen aikaan.

Puolustaja Ville Pokka ei mahtunut pelaavaan kokoonpanoon viime yönä, kun hallitseva mestari Chicago Blackhawks hävisi kotikaukalossaan New York Rangersille 2-3.