Politiikka: Merja Ra­sin­kan­gas vaihtaa kes­kus­tas­ta pe­rus­suo­ma­lai­siin, ko­koo­muk­ses­ta Oulun suurin val­tuus­to­ryh­mä

Jääkiekko: Bar­ta­ve­gen esit­tä­mä kri­tiik­ki ju­nio­ri­pe­lis­sä oli liikaa – se­los­tuk­set pantiin het­kek­si pannaan

Verovähennykset: Jat­kos­sa yritys voi il­moit­taa ko­ti­ta­lous­vä­hen­nyk­seen tar­vit­ta­vat tiedot asiak­kaan­sa puo­les­ta

Mainos: Tilaa Kaleva Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Die­sel­ve­ron poistoa ajava kan­sa­lais­aloi­te no­peas­ti edus­kun­taan – vaa­di­tut 50 000 nimeä kasassa yhden päivän aikana

Dieselveron poistoa ajaneella kansalaisaloitteella on hurja kannatus. Aloitteen laittoivat vireille haapavetiset Tuulikki Paavola, Heino Paavola ja Tapio Mäkinen.

Tiistaiaamuna dieselveron poistoa ajaneella kansalaisaloitteella oli jo yli 76 500 kannattajaa.
Tiistaiaamuna dieselveron poistoa ajaneella kansalaisaloitteella oli jo yli 76 500 kannattajaa.
Kuva: FRIEDEMANN VOGEL

Dieselveron poistoa ajaneella kansalaisaloitteella on hurja kannatus. Tämän voi päätellä vauhdista, jolla se keräsi eduskuntakäsittelyyn vaadittavat kannatusilmoitukset Kansalaisaloite-palvelussa.

Aloite keräsi 50 000 kannatusilmoitusta maanantai-iltaan mennessä, eli vajaan päivän aikana. Tiistaiaamuna aloitteella oli jo yli 76 500 kannatusilmoitusta.

Kansalaisaloitteen vireille laittajat ovat Haapavedellä asuvat Tuulikki Paavola, Heino Paavola ja Tapio Mäkinen. He vaativat käyttövoimaveron poistoa dieselpolttoainetta käyttäviltä autoilta.

Perusteluna on, että dieselautojen käyttökustannukset ovat huomattavasti suuremmat kuin bensiiniä käyttävillä autoilla. Tämä johtuu dieselpolttoaineen hinnankorotuksista.

– Etenkin Pohjois-Suomessa ei tule toimeen ilman henkilöautoa, koska välimatkat ovat pitkiä ja työmatka-aikoihin joukkoliikenne ei useinkaan ole sopiva kohtuulliset matka-ajat huomioiden jos ollenkaan, kansalaisaloitteen perusteluissa sanotaan.

Autoliiton mukaan käyttövoimaveron poisto saattaa nostaa dieselin hintaa. Dieselin hinta on noussut vuoden 2011 tasosta peräti 20,6 senttiä litralta.