Dats­ju­kil­la "pieni vamma" - Venäjän val­men­nus toivoo parasta

Torstaina Suomen jääkiekon World Cupissa kohtaavan Venäjän nimimies Pavel Datsjuk jätti joukkueen harjoitukset kesken keskiviikkona.

Torstaina Suomen jääkiekon World Cupissa kohtaavan Venäjän nimimies Pavel Datsjuk jätti joukkueen harjoitukset kesken keskiviikkona. Apuvalmentaja Harijs Vitolinshin mukaan kyseessä on "pieni vamma". Venäjän valmennus toivoo, että 38-vuotias veteraanihyökkääjä pelaa Suomea vastaan.

– Hänellä on pieni vamma, siksi hän lähti harjoituksista. Toivomme kuitenkin, että hän pystyy pelaamaan, Vitolinsh kuvaili optimismia äänessään turnauksen nettisivustolla.

Datsjuk on koonnut kaksi maalisyöttöä Venäjän kahdessa ottelussa, tappiossa Ruotsille ja voitossa Pohjois-Amerikasta. Hän syötti Vladimir Tarasenkon 4–1-voittomaalin Pohjois-Amerikkaa vastaan, ja pelasi tuossa ottelussa eniten venäläishyökkääjistä (18.57).

Datsjuk pelasi viime kauden Detroit Red Wingsissä ja kokosi 66 ottelussa tehot 16+33. Kesällä hän ilmoitti lopettavansa NHL-pelit, ja palasi kotimaansa kaukaloihin KHL:n pietarilaisseura SKA:han.