Uimahallit: Oulun ui­ma­hal­lis­sa ja Ve­si-Ja­tu­lis­sa sul­jet­tu altaita bak­tee­ri­löy­dös­ten vuoksi

Pääkirjoitus: Kiitos, Lumi ja Pyry, ja hyvää matkaa ta­kai­sin kotiin

Oikeudenkäynti: Oulussa isoa huu­me­kaup­paa pyö­rit­tä­neil­le pitkät van­keus­tuo­miot

CNN: Venäjä sulki dip­lo­maat­tien lasten koulun Mos­ko­vas­sa vas­ta­toi­men­pi­tee­nä

Venäjä on sulkenut Moskovan anglo-amerikkalaisen koulun, jota Yhdysvaltain, Britannian ja Kanadan suurlähetystöjen henkilökunnan lapset käyvät.

Venäjän presidentti Vladimir Putinilta odotetaan vastatoimia USA:n karkotus- ja pakotetoimille.
Venäjän presidentti Vladimir Putinilta odotetaan vastatoimia USA:n karkotus- ja pakotetoimille.
Kuva: NATALIA KOLESNIKOVA/ POOL

CNN kertoo, että Venäjä on sulkenut Moskovan anglo-amerikkalaisen koulun, jota Yhdysvaltain, Britannian ja Kanadan suurlähetystöjen henkilökunnan lapset käyvät.

Koulun sulkeminen on Venäjän ensimmäinen konkreettinen vastaus Yhdysvalloille. Venäjä sulki myös Yhdysvaltojen suurlähetystön käyttämän loma-asunnon, joka sijaitsee Moskovan lähistöllä.

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama kertoi torstaina, että Yhdysvallat karkottaa maasta 35 diplomaattia, joita se pitää tiedusteluhenkilöinä. Lisäksi Yhdysvallat kohdistaa pakotteita yhdeksään organisaatioon tai yksilöön rangaistuksena Venäjän tekemästä presidentinvaaleihin liittyvästä hakkeroinnista.

Obama sanoi torstaina, että luvassa on myös lisää Venäjän vastaisia toimia. Obama sanoi, että kaikkia niitä ei kerrota julkisesti.

Venäjä kiistää hakkerointisyytteet ja uhkaa vastatoimilla. Todennäköinen seuraus on, että Venäjä karkottaa maasta yhtä monta amerikkalaisdiplomaattia. BBC:n mukaan Venäjä kertoo vastatoimistaan tänään.

Venäjän presidentti Vladimir Putinin tiedottaja Dmitri Peskov sanoi kuitenkin aiemmin, että Venäjä ei aio toimia hätiköiden ja saattaa odottaa vallan vaihtumista Yhdysvalloissa ennen uusien kostotoimenpiteiden tekemistä.