Asuminen: Oulun Lip­po­ran­nan kort­te­lis­ta löytyi poik­keuk­sel­li­nen ma­ja­paik­ka, joka pois­tet­tiin käytön puut­teen vuoksi

Sotaharjoitukset: Ou­lu­lai­nen Teemu Hil­tu­nen, 25, sai käskyn ker­taa­maan ja suureen Na­to-har­joi­tuk­seen

Tuulivoima: Vesa Hakola tietää, mitkä ovat maan­omis­ta­jan su­den­kuo­pat tuu­li­puis­to­jen suhteen

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Broad­com lo­pet­taa mo­dee­mi­bis­nek­sen, Oulusta ir­ti­sa­no­taan 430

Broadcom lopettaa modeemiliiketoimintansa. Maailmanlaajuisesti irtisanotaan 2500 henkilöä.

Luottamushenkilö Lauri Louhivirta sanoo, että Broadcomin lakkauttaminen on iso isku.
Luottamushenkilö Lauri Louhivirta sanoo, että Broadcomin lakkauttaminen on iso isku.
Kuva: Miika Manninen

Amerikkalaisyhtiö Broadcom lopettaa modeemiliiketoimintansa. Kyseinen liiketoiminta-alue työllistää maailmanlaajuisesti 2500 henkilöä.

Suomesta irtisanotaan noin 600, joista 430 työskentelee Oulussa.

Broadcom kertoi kesäkuun alussa, että se myy tai lakkauttaa modeemiliiketoimintansa. Samalla aloitettiin yt-neuvottelut.

"Amerikkalaiset ovat sen verran suoraviivaista ja nopeaa porukkaa, että he totesivat, ettei löydy tähän saumaan ostajaa", Oulun Broadcomin luottamushenkilö Lauri Louhivirta toteaa.

Päätös modeemiliiketoiminnan lakkauttamisesta kerrottiin yhtiön puolivuosituloksessa, joka julkaistiin Yhdysvalloissa tiistaina. Louhivirta sanoo, että Yhdysvalloissa irtisanomislappuja on jo jaettu.

"Siellä ei ole yt-neuvottelujen kaltaista järjestelmää. Organisaatio ei ole enää sama, kuin se oli eilen illalla", Louhivirta kertoo.

Louhivirta sanoo, että kesäkuussa aloitetut yt-neuvottelut voivat päättyä Oulussa aikaisintaan 6. elokuuta. Irtisanomiset realisoituvat aikaisintaan saman viikon lopulla.

Broadcomin maajohtaja Heikki  Tenhunen ei vahvista sitä, että Broadcom irtisanoo työntekijänsä Suomessa.

Lyhytaikainen omistus

Louhivirta huomauttaa, että virallisesti yksikkö on yhä myynnissä.

"Itseasiassa tilanne on täsmälleen sama kuin viime kesänä. Ensin itrtisanottiin kaikki ja sen jälkeen mentiin kaupaksi."

Broadcom osti LTE-modeemien kehitystoiminnan Renesas Mobilelta, ja kauppa vahvistettiin lokakuussa 2013.

"Pienoinen mahdollisuus, että menisimme yhä kaupaksi. Tuote on edelleen hyvä, itseasiassa parempi kuin viime vuonna". Louhivirta sanoo.

Puolivuosituloksessaan amerikkalaisyhtiö kertoo keskittyvänsä kannattavimpiin liiketoiminta-alueisiin. Broadcomilla on esimerkiksi infrastruktuuriin liittyviä liiketoimintoja. Yritys suunnittelee muun muassa internet-liikenteessä tarvittavia reitittimiä.

Broadcomin irtisanomisuutinen on toinen iso isku Oululle viikon sisällä. Viime viikon torstaina Microsoft kertoi lakkauttavansa Oulun yksikkönsä, mikä tarkoittaa noin 500 työntekijän irtisanomista.

Lue kaupunginjohtaja Matti Pennasen kommentit.

Jutussa sanottiin aluksi, että Broadcomilla on Oulussa 500 työntekijää. Juttua muokattiin 23.7. kello 10.04.