British Openin jat­ko­paik­ka on vielä Mikko Kor­ho­sen ulot­tu­vil­la

Lähestymislyöntien on jäätävä lähemmäs reikää tai kisa jää kahteen kierrokseenMikko Korhosen saldo golfin British Openin avauksessa oli kolme birdietä, kaksi...

Mikko Korhosen saldo golfin British Openin avauksessa oli kolme birdietä, kaksi bogia ja yksi tuplabogi. Korhonen selvitti ensimmäiset 18 reikää yksi yli parin tuloksella 72, ja hän ponnistelee perjantaina päästäkseen mukaan viikonlopun kierroksille. 

Korhosen tunnelmat vaikuttivat aavistuksen ristiriitaisilta torstain lyöntien jälkeen.

–  Päivästä ja kentästä tuli tiukka testi. Hyvin sinnittelin mukana, vaikken lyönyt kovin hyvin etenkään alussa, Korhonen arvioi tulosta tiedotteessaan.

Kierros Royal Portrushin kentällä Pohjois-Irlannissa oli vielä pahasti kesken, kun Korhonen arvioi tilannettaan. Tavoite, eli jatkopaikka viimeisille kierroksille, näytti kuitenkin olevan edelleen hänen ulottuvillaan.

Terävämmin vastatuuleen

Korhonen onnistui torstaina avauspelissään kohtuullisesti, mutta lähestymislyönneissä hän ei ollut parhaimmillaan. Ne osuivat griinille vain 55 prosentin tarkkuudella.

Viheriöllä Korhonen oli tarkka.

–  Avauksiin pitää saada lisää terävyyttä varsinkin vastatuulessa ja lähestymisiä pitää pystyä lyömään lyhyillä raudoilla lähemmäksi reikää. Vähän pitää rentouttaa vielä huomenna. Ei kai siinä muuta, Korhonen mietiskeli jatkoa.

Kolmatta majoriaan pelaava Korhonen jatkaa urakkaansa perjantaina iltapäivällä. Sääennuste lupaa maltillisia tuulilukemia, mutta uhkana ovat sadekuurot. Tuuli on kuitenkin Portrushissa sadetta isompi riesa.

McIlroy eksyi pallostaan

Alkuillasta kilpailun kärjessä oli Irlannin Shane Lowry neljä alle parin tuloksella 67. Pohjois-Irlannin toivo ja turnauksen suosikeihin kuulunut Rory McIlroy epäonnistui huolellisesti, kun hän hukkasi pallon ensimmäisellä lyönnillään ja päätti päivän triplabogiin.

Muinoin 16-vuotiaana Portrushin 61 lyönnin kenttäennätyksen taputellut McIlroy, 30, väistyi yöhön kahdeksan yli parin tuloksella 79.