Bras­si­sy­ket­tä AC Oulun hyök­käys­pe­liin

Jos kaikki menee niin kuin AC Oulun johtoporras on suunnitellut, esiintyy joukkueessa kesällä peräti neljä brasilialaista pelaajaa. Maanantai-iltana neljästä pelaajasta kolme saapui pitkän matkan päätteeksi Oulunsaloon ja Ouluun.

Takana pitkä matka. Jalkapalloilijat Luiz Antonio (vas.), Vitao ja Rafinha pääsivät 27 tuntia kestäneen matkustamisen jälkeen Ouluun.
Takana pitkä matka. Jalkapalloilijat Luiz Antonio (vas.), Vitao ja Rafinha pääsivät 27 tuntia kestäneen matkustamisen jälkeen Ouluun.
Kuva: Jukka Leinonen

Jos kaikki menee niin kuin AC Oulun johtoporras on suunnitellut, esiintyy joukkueessa kesällä peräti neljä brasilialaista pelaajaa.

Maanantai-iltana neljästä pelaajasta kolme saapui pitkän matkan päätteeksi Oulunsaloon ja Ouluun.

Kolmikosta yksi oli jo viime kesänä kolmessa ottelussa ennen polvivammaansa AC Oulun paitaa kantanut kokenut Luiz Antonio, 34.

Kokonaan uusia tuttavuuksia Suomen kamaralla ovat 24-vuotias Vitor Rodrigues de Almeida ja 22-vuotias Rafael Scapini de Almeida.

Jos parin viikon koeaika poikii pelaajille sopimukset, saanevat he pelipaitoihinsa taiteilijanimet Vitao ja Rafinha.

Kun troikkaan lisätään vielä jo kaksi kesää AC Oulun keskikenttää vahvistanut Jefferson Pires, 26, on taitokvartetti koossa. Pires saapuu Ouluun näillä näkymin viikon kuluttua maanantaina."Taitoa riittää
ihan varmasti"


Joukkueen valmentaja Steven Polack odottaa noin kahden viikon ajan lähinnä Vitaolta ja Rafinhalta kovia näyttöjä. Brassien pitäisi loksauttaa AC Oulun hyökkäyspeli sellaisiin uomiin, että maaleja syntyisi liigapaikkaan riittävä määrä.

"Kaverit tulevat Brasiliasta. Taitoa heillä on siis aivan varmasti", Polack sanoi.

Eikä Polack osannut epäillä miesten asennettakaan.

"Lähinnä kai nyt on kysymys siitä, miten me osaamme ottaa kaiken hyödyn irti ja miten tulokkaat sopeutuvat joukkueeseemme."

Kahden viikon aikana AC Oulu pelaa vain yhden harjoitusottelun, kun ensi lauantaina PS Kemi tulee Ouluun.

Pelipaikka on joko Heinäpää tai todennäköisemmin Ouluhalli.

Antonio, joka pelasi ensimmäisen ottelunsa Suomessa jo lähes 13 vuotta sitten, oli ennakkoon varoitellut Vitaota ja Rafinhaa talven kylmyydestä Suomessa.

"Eivät he uskoneet minua, vaikka kehotin ottamaan pipot ja käsineet mukaan. Onneksi saimme ne hommattua äsken Helsingistä."

"Mitä? Miinusta yli 20 astetta. Siis yöllä. Voiko se olla totta? Kun lähdimme 27 tuntia sitten matkaan Brasiliasta, oli siellä lämmintä 30 astetta", Vitao päivitteli hytisten ja siirtyi nopeasti lentokentän parkkipaikalla joukkueenjohtaja Allan Perttusen lämpimään autoon.Antonio ei vielä pelikunnossa


Viimeksi kotimaassaan FC Lemenseä edustanut vasenjalkainen Vitao pelaa keskikentän vasempana linkkinä. Rafinha on pelannut FC Campinas-seurassa joukkueen keskikentän oikealla sivustalla.

Polack lupasi matkasta väsyneille pelaajille vapaata tiistain aamuharjoituksesta.

"Mutta illalla mennäänkin sitten jo lujaa", hän naurahti.

Antonion pelikunto ratkeaa vasta myöhemmin. Keskiviikkona hän tapaa joukkueen lääkärin Pekka Jalovaaran.

"On varmaa, että en pelaa vielä lähiaikoina. Riskejä en ota. Haluan keskustella myös polven operoineen lääkärin kanssa mahdollisimman pian", Antonio sanoi.