Sotaharjoitukset: Ou­lu­lai­nen Teemu Hil­tu­nen, 25, sai käskyn ker­taa­maan ja suureen Na­to-har­joi­tuk­seen

Yritykset: Kem­pe­le­läi­sen Lehdon työ­ka­lu­ja huu­to­kau­pa­taan nyt pilk­ka­hin­taan

Vastaa kyselyyn: Pitääkö hiih­to­lo­mal­la hiih­tää?

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Bottas lähtee Turkin gp:n yk­kös­ruu­dus­ta – ai­ka-ajon nopein Ha­mil­ton putoaa taak­se­päin läh­tö­ruu­tu­ran­gais­tuk­sel­la

Istanbul
Video: MTV

Mercedeksen Valtteri Bottas on ajanut formula ykkösten MM-sarjan Turkin gp:n aika-ajossa huomiseen kisaan paalupaikan.

Bottas kaasutteli Istanbulissa aika-ajossa tallikaverinsa Lewis Hamiltonin jälkeen toiseksi, mutta Hamilton saa huomiseen kilpailuun lähtöruuturangaistuksen, koska Mercedes vaihtaa hänen autonsa moottoriin osia.

Kakkosruudusta Bottaksen jälkeen lähtee Red Bullin Max Verstappen ja kolmanneksi Ferrarin Charles Leclerc. Hamiltonin lähtöruutu on 11:s.

Bottas lähtee huomiseen MM-kilpailuun ensimmäisestä ruudusta F1-urallaan 18. kerran.

– Oli hyvä aika-ajo. Ei olleet helpot olot ajaa, varsinkin ensimmäisellä aika-ajojaksolla, kun radalla oli märkiä kohtia, Bottas kertoi kenttähaastattelussa.

Sääennuste Turkin gp:n aika-ajon alkuun lupasi sadetta, jota ei tullutkaan. Toki kolmansia harjoituksia häirinneen sateen jäljiltä radalla oli Bottaksen mainitsemia märkiä kohtia.

Hamilton maistoi samaa kuin Bottas Sotshissa

Hänellä oli MM-sarjan edellisessä kisassa Sotshissa, Venäjän gp:ssä, sama kohtalo kuin Hamiltonilla Istanbulissa, kun suomalainen sai lähtöruuturangaistuksen moottoriosien vaihtamisesta.

Bottas on kuljettajien MM-sarjassa kolmantena 85,5 pistettä johtavasta Hamiltonista, joka taas tähyää uransa kahdeksatta maailmanmestaruutta kaksi pistettä edellä Verstappenia.

Alfa Romeon Kimi Räikkönen putosi Istanbulissa aika-ajossa jatkosta jo ensimmäisellä jaksolla ja oli 19:s.

– Ei kauhean hyvin mennyt, renkaitaan moitiskellut Räikkönen tuumi MTV Urheilulle.