Sotaharjoitukset: Ou­lu­lai­nen Teemu Hil­tu­nen, 25, sai käskyn ker­taa­maan ja suureen Na­to-har­joi­tuk­seen

Yritykset: Kem­pe­le­läi­sen Lehdon työ­ka­lu­ja huu­to­kau­pa­taan nyt pilk­ka­hin­taan

Vastaa kyselyyn: Pitääkö hiih­to­lo­mal­la hiih­tää?

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Bottas hal­lit­si Turkin gp:tä alusta loppuun – "Oli var­mas­ti yksi par­hais­ta kil­pai­luis­ta­ni, mitä olen ajanut"

Verstappen ohitti Hamiltonin MM-sarjan kärkitaistelussa.

Istanbul
Video: MTV

Paalupaikalta kisaan lähtenyt Mercedeksen Valtteri Bottas ajoi formula 1 -kauden ensimmäisen voittonsa Turkin gp:ssä. Toiseksi Istanbulissa kaasutteli Red Bullin Max Verstappen ja kolmanneksi saman tallin Sergio Perez.

Verstappen siirtyi kuljettajien MM-sarjan johtoon, kun Mercedeksen seitsenkertainen maailmanmestari Lewis Hamilton jäi viidenneksi. Verstappen johtaa Hamiltonia kuudella pisteellä.

Istanbulin radalla kisan nopeimman kierrosajan kaasutellut Bottas keräsi Istanbulissa muhkeat 26 pistettä ja vankisti asemaansa MM-sarjan kolmosena. Hän on Verstappenia 85,5 pistettä jäljessä.

Yhden F1-uransa parhaista lähdöistä saanut Bottas johti kisaa käytännössä koko ajan lukuun ottamatta vaihetta, kun hän tuli renkaidenvaihtoon 38. kierroksella. Sen jälkeen johtopaikan otti toviksi Ferrarin Charles Leclerc, joka ei kuluneilla renkaillaan märällä radalla pystynyt pitämään kärkisijaansa loppuun saakka.

– Oli varmasti yksi parhaista kilpailuistani, mitä olen ajanut. Yhtä pientä liukastelua lukuun ottamatta kaikki oli kontrollissa, Bottas kertoi kenttähaastattelussa.

Seuraavaksi Yhdysvaltoihin

Ykkössija oli Bottaksen F1-uran kymmenes. Hän voitti viimeksi viime kaudella yli vuosi sitten Venäjän gp:n.

– Siitä (voitosta) oli aikaa. Hyvältä tuntuu, Bottas kuvaili.

Vaikka kilpailu kulki hänen hallinnassaan, töitä Bottaskin joutui tihkusateessa liukkaissa oloissa ykkössijansa eteen tekemään.

– Olot olivat vaikeat. Radalla oli vain yksi kuiva linja. Ei olisi paljon tarvittu, että auto olisi lähtenyt käsistä, F1-urallaan 65. kerran podiumille yltänyt Bottas sanoi.

Alfa Romeon Kimi Räikkönen oli Istanbulissa 12:s. Räikkönen voitti ensimmäisen Turkin gp:n McLarenilla vuonna 2005.

MM-sarja jatkuu parin viikon kuluttua Yhdysvaltain gp:llä.