Bols­hu­nov juhlii Tour de Skin voit­ta­ja­na ensi kertaa ural­laan, Nis­ka­nen putosi vii­tos­si­jal­ta kym­me­nen­nek­si

Venäläiset Aleksandr Bolshunov ja Sergei Ustjugov ovat ottaneet kaksoisvoiton maastohiihdon 14. Tour de Ski -kiertueella.

Hyvärinen oli päätösetapin paras suomalainen 15. sijallaan, kokonaiskisasta tuli 14. sija.

Venäläiset Aleksandr Bolshunov ja Sergei Ustjugov ovat ottaneet kaksoisvoiton maastohiihdon 14. Tour de Ski -kiertueella. Kiertuetta ennen päätöspäivää johtanut Norjan Johannes Hösflot Kläbo väsähti ja putosi kolmanneksi.

Bolshunoville kiertueen ykkössija oli uran ensimmäinen.

– Minulla oli lopussa vielä hiukan voimia jäljellä, vaikka loppunousu onkin hankala, Bolshunov sanoi Kansainvälisen hiihtoliiton haastattelussa. 

Iivo Niskanen hiihti kiertueen ensi kertaa urallaan maaliin. Hän oli päätösetapilla vasta 27:s ja putosi kokonaiskilpailussa viitossijalta kymmenenneksi. Perttu Hyvärinen oli tänään paras suomalainen etapin 15. sijallaan ja päätti seitsemän etapin kiertueen 14. sijaan.

– Tämä on minulle huikea tulos. Tänäänkin oli vielä tosi hyvää hiihtoa. Kunto näyttää olevan hyvä, Hyvärinen sanoi Ylen tv-haastattelussa.

Lari Lehtosen sija kokonaiskilpailussa oli 40:s ja ensi kertaa kiertueella hiihtäneen Lauri Lepistön 48:s. Sunnuntaina Lehtonen oli 34:s ja Lepistö 47:s.

Kiertue huipentui Italian Val di Fiemmessä vapaan hiihtotavan yhteislähtökisaan. Se päättyi Alpe Cermisin laskettelurinteen nousuun, jonka maaliin tuli ensimmäisenä norjalainen olympiavoittaja Simen Hegstad Krüger. Norjan Sjur Röthe oli toinen, kokonaisvoittaja Bolshunov kolmas.

Juttua päivitetty kauttaaltaan kello 17.07.