Bittium aikoo palkata kym­me­niä uusia työn­te­ki­jöi­tä Ouluun tänä vuonna

Oululainen pörssiyritys Bittium Oyj pyrkii palkkaamaan tänä vuonna Ouluun reippaasti lisää väkeä.

-
Kuva: Essi Puuri

Oululainen pörssiyritys Bittium Oyj pyrkii palkkaamaan tänä vuonna Ouluun reippaasti lisää väkeä.

– Me haemme jatkuvasti uusia työntekijöitä. Tavoitteena olisi tänä vuonna palkata useampia kymmeniä uusia henkilöitä, sanoo toimitusjohtaja Hannu Huttunen.

Tällä hetkellä Bittiumilla on Oulussa noin 430 työntekijää.

Bittium on erikoistunut luotettavien ja turvallisten viestintä- ja liitettävyysratkaisujen kehittämiseen.

Oulun kaupunginhallitus varasi maanantaina Bittiumille tontin uuden toimitalonsa vierestä 1,84 hehtaarin tontin. Varausalueen rakennusoikeus on noin 11 040 kerrosalaneliömetriä.

Tonttivaraus on voimassa vuoden 2020 loppuun asti, mutta Huttunen kiistää, että Bittiumilla olisi käytännön suunnitelmia laajennuksen rakentamiseen.

– Olemme varautuneet siihen, että jos meillä syntyy niin nopeaa kasvua Oulun alueella, että nykyinen kiinteistö ei siihen taivu, meillä on sitten reservissä mahdollisuutta tarvittaessa laajentaa kiinteistöä samalle kampukselle, Huttunen sanoo.

Hänen mukaansa henkilöstö voi kasvaa vielä jonkin verran nykyisissäkin uusissa tiloissa.

Huttunen ei tässä vaiheessa sano, mikä on niin lupaava alue, että henkilöstö voisi kasvaa Oulussa kovasti. Bittium ei ole julkistanut viime vuoden tulosta eikä ole antanut tälle vuodelle minkäänlaista taloudellista ohjausta.

Viime vuosi ei ollut Bittiumille taloudellisessa mielessä hyvä, se on jo tiedossa.

– Johtuen Ericssonin hommasta (yhteistyön päättymisestä), jota ei nimeltä saanut sanoa ja Meksikon puhelintoimitusten aloituksen siirtymisestä tämän vuoden puolelle jäimme viime vuonna tavoitteista. Pitkällä aikavälillä edetään strategian toteuttamisessa ja jatketaan kasvu-uralla. Yksi huono vuosi siinä välissä ei isoa kuvaa muuksi muuta, Huttunen sanoo.