Benny An­ders­so­nin, Leonard Berns­tei­nin ja Andrew Lloyd Web­be­rin mu­si­kaa­li­sä­vel­miä Oulussa kahtena iltana pe­räk­käin

Keskiviikkona ja torstaina Oulun musiikkijuhlien kaksi samansisältöistä Someday, Somewhere -konserttia tuo kuultavaksi sävelmiä neljästä suositusta musikaalista.

Alexander Lycke ja Maria Ylipää tähdittävät Oulun musiikkijuhlien musikaalikonsertteja Madetojan salissa.
Alexander Lycke ja Maria Ylipää tähdittävät Oulun musiikkijuhlien musikaalikonsertteja Madetojan salissa.

"Konserttikokonaisuutta ei ole vielä muualla esitetty", sanoo kapellimestari Jaakko Kuusisto.

Keskiviikkona ja torstaina Oulun musiikkijuhlien kaksi samansisältöistä Someday, Somewhere -konserttia tuo kuultavaksi sävelmiä neljästä suositusta musikaalista.

Ne ovat Benny Anderssonin, Tim Ricen ja Björn UlvaeuksenChess, Leonard Bernsteinin ja Stephen Sondheimin West Side Story, Benny Anderssonin ja Björn Ulvaeuksen Kristina från Duvemåla sekä Andrew Lloyd Webberin ja Tim Ricen Jesus Christ Superstar.

Solisteina laulavat Maria Ylipää ja ruotsalainen Alexander Lycke. Oulu Sinfonian kapellimestarina on Oulun musiikkijuhlien taiteellinen johtaja Jaakko Kuusisto. Esiintyjäjoukkoon kuuluu myös Cassiopeia-kuoro.

– Tätä konserttikokonaisuutta ei ole vielä muualla esitetty. Itse olen tehnyt konserttiin yhden sovituksen, kertoo Kuusisto.

Kuusisto toimii toista kokonaista konserttikauttaan Kuopion kaupunginorkesterin ylikapellimestarina ja taiteellisena johtajana. Hän työskentelee Kuopiossa 8–10 viikkoa vuodessa.

Oulun musikaalikonsertin vieminen myöhemmin Savon pääkaupunkiin ei silti ole itsestäänselvyys.

– Kuopiossa orkesterin pienempi koko muodostuu esteeksi. Soittajistomme on sinfoniettan ja täyden sinfoniaorkesterin välimuoto, yhteensä 45 muusikkoa. Siksi ohjelmistokin näyttää jonkun verran erilaiselta kuin täällä Oulussa. Meillä on kuitenkin kaikki sinfoniaorkesterin puhaltimet.

Kuopion kaupunginorkesteri ja Oulu Sinfonia yhdistävät voimansa Oulun musiikkijuhlilla ensi viikon torstaina 19. maaliskuuta yhteiskonsertissa, jonka ohjelmaan kuuluu pääteoksena Igor StravinskynKevätuhri. Konsertti uusitaan seuraavana iltana Kuopiossa.

Maria Ylipää tunnetaan parhaiten hänen lukuisista musiikkiteatteri-, elokuva- ja tv-rooleistaan. Viimeksi hän lauloi pääroolin musikaalissa Kristina från Duvemåla yhteensä 300 kertaa Helsingissä, Göteborgissa ja Tukholmassa.

Alexander Lycke on tehnyt suuria rooleja kotimaansa Ruotsin lisäksi Suomessa, Saksassa ja Englannissa. Häntä on kuultu muun muassa musikaaleissa American Idiot, Hair, Kolme muskettisoturia, Jesus Christ Superstar, Les Misérables, Notre Damen kellonsoittaja ja Miss Saigon.

Someday, Somewhere Madetojan salissa 11.3. ja 12.3. kello 19.