Pesäpallo: Kaleva Live näyttää Lipon lauan­tai­sen ko­ti­ot­te­lun suorana lä­he­tyk­se­nä

Tilaajille

Bättre Folkin Aki Roukala käänsi le­vot­to­muu­ten­sa vah­vuu­dek­si – vuosien työ va­lo­ku­van ja fes­ti­vaa­lien parissa poiki tai­de­pal­kin­non

Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun taidepalkinnon saanut Aki Roukala oli ongelmaoppilas, koska ei pystynyt keskittymään yhteen asiaan kerrallaan.

Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun taidepalkinnon saanut Aki Roukala oli ongelmaoppilas, koska ei pystynyt keskittymään yhteen asiaan kerrallaan. Hänestä kasvoi valokuvaaja, kulttuuritapahtumien taiteellinen johtaja ja konseptien kehittäjä, musiikin ja kirjallisuuden alalla toimiva manageri, yrittäjä ja paikallisaktivisti.

Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun vuoden 2019 taidepalkittu Aki Roukala vastaa puhelimeen kotonaan Hailuodossa. Hän kertoo, että saaressa on valkoista ja kaunista. Toisin oli Helsingissä, josta Roukala on juuri palannut.

Taidepalkinnon perusteluissa korostetaan Roukalan monialaisuutta. Hän on valokuvaaja ja valokuvataiteilija, joka perusti Bättre Folk -festivaalin. Hän kehitti Bättre Folkin konseptin musiikin ja kirjallisuuden festivaaliksi, monisti sen Bättre Folk i Fjällen -talvifestivaaliksi Pyhätunturille.