Barys Nur-Sul­tan nä­päyt­ti Jo­ke­rei­ta Hel­sin­gis­sä – ex-kärp­pä Atte Oh­ta­maal­la isännän otteet ka­zaks­ta­ni­lais­seu­ran ta­ka­lin­joil­la

Kazakstanilainen Barys Nur-Sultan ei ole jääkiekon KHL:n nimekkäin joukkue, mutta tiistaina Helsingissä vieraillut ryhmä todisti jälleen kerran, ettei paikka...

Viime kaudella Kärppien kapteenina toiminut Atte Ohtamaa on tehnyt vakuuttavaa jälkeä KHL-seura Barys Nur-Sultanin takalinjoilla.
Viime kaudella Kärppien kapteenina toiminut Atte Ohtamaa on tehnyt vakuuttavaa jälkeä KHL-seura Barys Nur-Sultanin takalinjoilla.
Kuva: Mauri Ratilainen Mauri Ratilainen

Kazakstanilainen Barys Nur-Sultan ei ole jääkiekon KHL:n nimekkäin joukkue, mutta tiistaina Helsingissä vieraillut ryhmä todisti jälleen kerran, ettei paikka liigan kärkikahinoissa ole sattumaa.

Kurinalaisesti puolustanut Barys ei antanut Jokereille mitään mahdollisuuksia, vaan korjasi pisteet mukaansa 1–5-voitolla.

Barysissa huomio kiinnittyi ex-kärppä Atte Ohtamaahan. Puolustaja muun muassa pohjusti väkevällä kamppailupelillään tärkeän 1–3-maalin.

– Jos olisimme olleet tehokkaampia, olisimme voineet paketoida pelin jo aiemmin, tehotilastoonsa lukeman +3 kirjauttanut Ohtamaa tiivisti Viasatin haastattelussa.

Ohtamaa on koonnut Barysin riveissä jo yhden KHL-kautensa ennätystehot 5+10=15.

– Työteliäisyys on... jos ei ainoa niin suurin vahvuutemme. Viime kaudella Kärpissä pelasimme tosi aktiivista koko viisikon peliä. Koen, että se kokemus on auttanut minua, kun tulin tänne, Ohtamaa sanoi.