Luitko jo tämän: Suo­ma­lais­sa­tel­liit­ti pal­jas­ti kym­me­niä ve­nä­läis­ten asemia Uk­rai­nan sodassa

Pääkirjoitus : Oulun kau­pun­gin­joh­ta­ja­haun saldo on nolo

Luitko jo tämän: Kau­pun­gin­joh­ta­ja Laa­ja­lan kan­nan­otos­ta Stora Enson Ou­lun-in­ves­toin­tiin syntyi eri­koi­nen soppa

Tilaajille

Ava­ruus­len­nois­sa alkaa aidosti uusi aika: Nasa ja SpaceX rai­vaa­vat reittiä yh­tei­sel­lä täy­si­mit­tai­sel­la mie­hi­te­tyl­lä len­nol­laan

Ensimmäinen yhteinen täysimittainen lento vie Kansainväliselle avaruusasemalle neljä astronauttia osana kuuden laukaisun sarjaa. Matkoista tulee rutiinia ja niille pääsee myös turisteja ja yksityisiä tutkijoita, kunhan maksavat matkastaan kymmeniä miljoonia.

SpaceX vei maanantaina avaruuteen astronautit Victor Gloverin (vas.), Mike Hopkinsin, Shannon Walkerin ja japanilaisen Sochi Noguchin.
SpaceX vei maanantaina avaruuteen astronautit Victor Gloverin (vas.), Mike Hopkinsin, Shannon Walkerin ja japanilaisen Sochi Noguchin.
Kuva: CJ GUNTHER

Uusi aikakausi avaruusmatkojen historiassa on alkanut, eikä kyse ole ylisanoista.

Yhdysvaltain avaruushallinto Nasa ja miljardööri Elon Muskin omistama SpaceX-yhtiö tekivät historiaa maanantaina aamuyöstä Suomen aikaa, kun niiden ensimmäinen yhteinen täysimittainen miehitetty lento lähti kohti Kansainvälistä avaruusasemaa. Crew Dragon -avaruusaluksessa on neljä astronauttia, ja sen on tarkoitus telakoitua avaruusasemalle 27 tunnin kuluttua lähdöstä.