Au­to­va­ras törmäsi pa­ko­mat­kan jälkeen po­lii­si­au­toon ja louk­kaan­tui Kemissä – piik­ki­mat­toa asen­ta­mas­sa ol­leil­le po­lii­seil­le ei tullut vammoja

Poliisia paennut autovaras törmäsi poliisiautoon Kemissä lauantain vastaisena yönä. Pakokuski loukkaantui itse, mutta poliisit selvisivät ilman vahinkoja.

-
Kuva: Anna Leinonen

Poliisia paennut autovaras törmäsi poliisiautoon Kemissä lauantain vastaisena yönä. Pakokuski loukkaantui itse, mutta poliisit selvisivät ilman vahinkoja.

Pelastuslaitokselle tuli hälytys kylkikolarista kello 3.22 Eteläntielle.

Tapahtumaketju alkoi Kemissä Keskuspuistokadulla. Ilmoittaja kertoi, että häneltä anastettiin lainassa ollut Audi-merkkinen henkilöauto sillä aikaa, kun hän oli syömässä. Ilmoittaja oli jättänyt auton käyntiin, ja avaimet oli hänellä hallussa.

Poliisi sai havainnon anastetusta autosta. Kuljettaja ei kuitenkaan totellut pysäytysmerkkiä, vaan lähti ajamaan karkuun.

Seurantatilanne kesti noin viisi minuuttia. Pakenija törmäsi toiseen poliisiautoon autoon ja ajautui ojaan.

Pakenevan ajoneuvon kuljettaja loukkaantui ja hänet kuljetettiin Länsi-Pohjan keskussairaalaan. Matkustajan ollut toinen henkilö kuljetettiin kiinniotettuna Kemin poliisivankilaan.

Poliisit olivat törmäyksen sattuessa ulkona autosta laittamassa piikkimattoa pakenevalle ajoneuvolle, eivätkä he loukkaantuneet kolarissa.

Maallikkoarvion pohjalta molemmat autot ovat lunastuskuntoisia.

Tapahtumahetkellä oli pakkasta 18 astetta.

Poliisi tutkii asiaa rikosnimikkeillä törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen, rattijuopumus, moottorikulkuneuvon käyttövarkaus ja liikennerikkomus.