Autosta löytyi ky­nä­pis­too­le­ja, ladattu ki­vää­ri, kat­kais­tu hau­lik­ko ja rä­jäh­de­ai­net­ta Yli­vies­kas­sa – syyt­tä­jä vaatii mie­hel­le useista ri­kok­sis­ta van­keut­ta

Oulun käräjäoikeudessa on luettu syytteet miehelle, joka kuljetti varastetuksi ilmoitetussa autossa useita aseita sekä räjähteitä.

Oulun käräjäoikeudessa on luettu syytteet miehelle, joka kuljetti varastetuksi ilmoitetussa autossa useita aseita sekä räjähteitä. Laittomat aseet ja räjähteet löytyivät Ylivieskassa huhtikuussa 2018.

Syyttäjän mukaan miehellä oli ollut auton tavaratilassa varastettu kivääri, joka oli ollut löytöhetkellä lipastettu ja ladattu. Kivääri oli varastettu reilut viisi kuukautta aiemmin. Takapenkillä olleesta rinkasta löytyi puolestaan katkaistu haulikko, ja miehen hallussa oli kolme kynäpistoolia tai omavalmisteista asetta. Lisäksi autossa oli tulilankaa, nalleja ja sytytin.

Keskiviikkona miehelle luettiin syytteitä myös hänen aiemmin tekemistään rikoksista. Syyttäjän mukaan mies syyllistyi törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen Haapajärvellä tammikuussa 2017, kun hän ajoi keskustan alueella yli sadan kilometrin tuntinopeudella. Alueen nopeusrajoitus oli 40–60 kilometriä tunnissa. Mies oli myös ajanut vastaantulijoiden kaistalla sekä ylittänyt risteyksen kärkikolmion takaa kovalla nopeudella.

Marraskuussa 2017 mies oli syyttäjän mukaan rikkonut asuinhuoneiston ikkunan lasin sekä lyönyt toista miestä nyrkillä kasvoihin.

Miehelle vaaditaan rangaistusta törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, lievästä vahingonteosta, pahoinpitelystä, törkeästä ampuma-aserikoksesta, kätkemisrikoksesta, räjähderikoksesta sekä lievästä ampuma-aserikoksesta.

Syyttäjä vaatii miehelle vuoden mittaista ajokieltoa sekä vuoden ehdotonta vankeutta. Ajokiellon kestoa hän perustelee sillä, että mies on syyllistynyt viiden vuoden aikana kyseisten rikosten lisäksi törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, neljään rattijuopumukseen ja kahteen törkeään rattijuopumukseen.

Vankeusrangaistuksen ehdottomuuden perusteeksi syyttäjä mainitsee miehen aiemmat ehdottomat vankeusrangaistukset.