Autossa syttyi häi­riö­va­lo heti kau­pan­teon jälkeen – Oi­keus­kiis­ta vial­li­ses­ta kaa­su­au­tos­ta päättyi so­vin­toon Oulussa

Käytetyn auton ostamisesta syntynyt oikeuskiista on päättynyt sovintoon Oulun käräjäoikeudessa.

Osapuolet olivat oikeudessa eri mieltä muun muassa siitä, mikä aiheutti moottorin häiriöilmoituksen.
Osapuolet olivat oikeudessa eri mieltä muun muassa siitä, mikä aiheutti moottorin häiriöilmoituksen.
Kuva: Joel Maisalmi

Käytetyn auton ostamisesta syntynyt oikeuskiista on päättynyt sovintoon Oulun käräjäoikeudessa.

Tapauksessa oli kyse vuoden 2011 mallin kaasuautosta, joka ostettiin oululaisesta autoliikkeestä vuonna 2018.

Autolla oli kaupantekohetkellä ajettu 178 000 kilometriä. Ostaja osti auton lisäksi autoliikkeen myymän lisäturvan. Turva ja auto maksoivat yhdessä noin 19 000 euroa.

Heti kaupanteon jälkeen autossa syttyi moottorin häiriövalo. Ostaja ehdotti autoliikkeelle, että he purkaisivat kaupan. Se ei suostunut tähän. Autoa yritettiin korjata lukuisia kertoja, mutta vikaa ei saatu korjattua.

Ostaja nosti myyjää vastaan kanteen käräjäoikeuteen. Hän vaati kaupan purkamista tai kauppahinnan alentamista sekä vahingonkorvauksia. Autoliike vastusti kannetta.

Halusivat välttää turhia oikeuskuluja

Osapuolet olivat oikeudessa eri mieltä muun muassa siitä, mikä aiheutti moottorin häiriöilmoituksen. Niillä oli eriävät näkemykset myös siitä, onko ostajalla ylipäätään oikeutta vaatia kaupan purkua tai hinnanalennusta autossa ilmenneen virheen vuoksi.

Tarpeettomien oikeudenkäyntikulujen välttämiseksi ostaja ja myyjä kävivät neuvotteluja sovinnollisen ratkaisun löytämiseksi asiassa ja lopulta sopuun myös päästiin.

Ostettu kaasuauto vaihdetaan toiseen autoon siten, että kaasuautosta hyvitetään ostajalle vaihdossa 10 000 euroa. Kumpikin vastaa omista oikeuskuluistaan eikä osapuolilla ole enää autokauppaan liittyviä vaatimuksia toisiaan kohtaan.

Käräjäoikeus vahvisti irtaimen kauppaa koskevan riita-asian sovinnon ja käsittely oikeudessa päättyi.