Au­to­lii­ke luopui Ou­lun­por­tin tont­ti­va­rauk­ses­taan, tilalle suuri kauppa – tontti siirtyy Ou­lun­sa­lo Pilot Hol­din­gil­le

Aiemmin Rinta-Joupin Autoliikkeelle varattu liiketontti Oulunportista Perävainiolta siirtyy Oulunsalo Pilot Holdingille, joka etsii toimijoita kaupan suuryksikölle

Oulunportiksi nimetty suurten kauppojen alue sijaitsee Pohjantien varressa.
Oulunportiksi nimetty suurten kauppojen alue sijaitsee Pohjantien varressa.
Kuva: Pekka Peura

Autoliikkeen tonttivarauksen tilalle on tulossa tilaa vievän kaupan suuryksikkö.

Aiemmin Rinta-Joupin Autoliikkeelle varattu liiketontti Oulunportista Perävainiolta siirtyy Oulunsalo Pilot Holdingille, joka etsii toimijoita kaupan suuryksikölle.

Tontilla on pinta-alaa 22 529 neliötä ja rakennusoikeutta 7 000 kerrosalaneliön verran.

Kaupungin yhdyskuntalautakunta päätti tiistaina esittää kaupunginhallitukselle, että tontti varattaisiin ja vuokrattaisiin tai myytäisiin Oulunsalo Pilot Holdingille.

-
Kuva: Pekka Peura

Yhtiön edustaja Mika Mäkelä sanoo, että tavoitteena on löytää tontille vetovoimaiset käyttäjät, jotka voisivat käyttää rakennusoikeuden kerralla kokonaisuudessa. Kyseeseen voi tulla tilaa vaativaa kauppa.

Yksi hankkeen toteutumiseen vaikuttava tekijä on, lähteekö Oulunporttiin nousemaan vajaa vuosi sitten tonttivaraukseen tehneen Newsec Asset Managementin välityksessä oleva jättimäinen, 37 000 neliön kauppahanke. Sitä ei ole vielä kerrottu, mikä niin isoa tilaa vaativa kauppa paikalle on tulossa.

– Jos se lähtee, varmasti muitakin hankkeita Oulunportissa lähtee liikkeelle, Mäkelä arvioi.

Kiinteistösijoitusyhtiö Oulunsalo Pilot Holding omistaa muun muassa Sisustajantorin Isku- ja Asko-talot, Pilot-toimistotalon Oulunsalon lentokentän lähellä ja puolet Kastellin Tutkimuskeskuksesta.

Rinta-Joupin autoliikkeen toimitusjohtaja Ari Rinta-Jouppi kertoo, että yhtiö aikoi rakentaa Oulunportin tontille kiinteistön, joka olisi yhdistänyt Oulussa Vasaraperällä sijaitsevan autoliikkeen ja Kempeleessä toimivan matkailuautomyymälän.

– Se olisi kuitenkin jäänyt liian pieneksi molemmille yksiköille, koska volyymimme ovat kasvaneet. Lopullinen ratkaisu oli, että saimme ostettua nykyisen autoliikkeen viereisen tontin, jossa pääsemme laajentamaan autoliikettä reilusti, Rinta-Jouppi kertoo.

Vasaraperän autoliike tarvitsi ennen kaikkea lisää pihatilaa. Sen laajennuskin on suunnitteilla, mutta kiirettä yhtiö ei aio pitää rakennuksen toteuttamisessa.

Rinta-Joupin matkailuautomyymälä jatkaa Kempeleessä.

Oulunportiksi nimetty suurten kauppojen alue sijaitsee Pohjantien varressa länsipuolella Kaakkurin kohdalla.